Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Liderul medicilor din Germania: „Al DOILEA VAL lovește Europa“
WhatsApp
 Susanne Johna, liderul sindicatului medicilor din Germania a declarat că țara se află deja în mijlocul celui de-al doilea val de coronavirus, deoarece oamenii ignoră regulile de distanțare socială. Spania, Franța și Italia întâmpină mari provocări de asemenea.

Șeful sindicatului medicilor din Germania, Susanne Johna, a spus că țara sa se află deja în mijlocul celui de-al doilea val, deoarece oamenii au nu mai respectă regulile de distanțare socială. Franța este în alertă și „în orice moment” ar putea scăpa situația de sub control. Două orașe din Spania, de la nord de Madrid, au fost puse sub carantină strictă. Grecia a înregistrat astăzi 121 de cazuri noi - cel mai mare număr zilnic din 22 aprilie, ir Italia a pus în carantină două nave de croazieră cu cazuri de infecție la bord, în portul Civitavecchia din Roma, relatează Daily Mail.

Comitetul științific  din Franța a avertizat că, deși virusul este sub control în acest moment, „ar putea în orice moment să se încadreze într-un scenariu mai puțin controlat”. În Franța, Ministerul Sănătății a publicat un raport îngrijorător al comitetului științific al țării, după ce în ultima săptămână au fost înregistrate peste 7.000 de noi infecții. Acesta a spus că situația era „sub control, dar precară“.

Comitetul științific a spus: „Viitorul pe termen scurt al pandemiei se află în principal în mâinile populației. Este foarte probabil să experimentăm un al doilea val epidemic în această toamnă sau în iarnă. Virusul a circulat recent mai activ, din cauza nerespectării mai stricte a măsurilor de distanțare. Situația este fragilă și cursul se poate schimba în orice moment într-un scenariu mai puțin controlat, cum ar fi în Spania, de exemplu”, a spus acesta.  

Nave de croazieră în carantină, în Italia

 

Și destinațiile de vacanță, cum ar fi Spania, Grecia și Italia - care au salutat cu curaj turiștii atât de vitali pentru economiile lor - se tem, de asemenea, de reapariția cazurilor, deoarece numărul global de decese a crescut astăzi peste 700.000. 

Italia - odată bolnavul Europei - a reușit să evite o ridicare, dar două nave de croazieră sunt acum în carantină în portul Civitavecchia din Roma. Spania a înregistrat 8.500 de cazuri noi în weekend; o stațiune all inclusive în Mallorca a fost închisă și două orașe de la nord de Madrid au fost puse sub închidere strictă.

În Germania, Susanne Johna, șefa sindicatului medicilor, a declarat marți că există pericolul ca dorința de a reveni la normalitate și o suprimare a măsurilor de izolare ar frânge succesul pe care Germania l-a obținut până acum, îndemnând oamenii să respecte regulile de distanțare și igienă socială și să poarte măști.

Cea mai mare economie din Europa a făcut față pandemiei, până în prezent, cu mult mai puține decese decât unele țări învecinate mari, precum Franța și Italia, din cauza testelor pe scară largă, a unui sistem de asistență medicală bine echipat și a unei bune adeziuni la distanțarea socială.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel