Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Leonard Doroftei: „M-a durut când eram considerat cerșetor. Și nu am cerut niciodată nimic”
WhatsApp
Marele campion al României, pugilistul Leonard Doroftei, și-a emoționat din nou fanii. Plecat în Canada în urmă cu doi ani, a spus că ia în calcul revenirea din țară din simplul fapt că „îi este dor de români”
Leonard Doroftei ar reveni în România

„Moșu”, așa cum este cunoscut marele pugilist al României,  spune că ar reveni în țară din simplul fapt „că i s-a făcut dor de țară”. Sportivul aplecat în urmă cu doi ani în Canada, după ce s-a retras din box și a întâmpinat mai multe probleme financiare. În prezent, locuiește cu familia la Montreal și lucrează în domeniul imobiliar.

Doroftei a povestit cu amărăciune despre cât de greu e să investești în România, chiar dacă ai parte de notorietate. Campionul s-a simțit ca un „cerșetor”, deși a dus numele României cu succes în lumea sportului.

"E un domeniu în care am căutat să investesc (n.r. imobiliare). E destul de bine. Nu mă plâng. (...) N-aș fi plecat niciodată. Dar acolo trebuie să fii un adevărat șacal ca să răzbești”, a declarat Leonard Doroftei, pentru Prosport.

Leonard Doroftei emoționează din nou: „M-a durut când eram considerat cerșetor”

 

Doroftei a mărturisit că s-a integrat și în  Canada, fiind înconjurat de mulți români. Cu toate acestea, dorul de România l-ar face să nu mai plece din țară.

„M-a durut când, la un moment dat, parcă eram considerat un cerșetor. Și n-am cerut niciodată cuiva ceva. Dar pe banii tăi să fii văzut așa, e dureros.

Eu cred că dacă dacă vin acum în țară, nu mai plec. Atât de mult îmi lipsesc oamenii de acolo. Atât de mult îi iubesc pe românii mei. Bine măcar că aici, în Canada, sunt înconjurat de români. Mă simt ca acasă", a declarat Leonard Doroftei pentru sursa citată.

„Moșul” a spus că ar fi rămas în țară, dacă ar fi devenit președintele Federației Române de Box. Doroftei a investit cea mai mare parte din rezervele sale într-un pub din Ploiești, dar totul s-a dus pe apa sâmbetei. A avut mai multe procese cu Primăria pentru spațiul în care funcționa afacerea sa. Astfel, a luat o decizie radicală și a părăsit țara, dezgustat de tot ce se întâmplă la nivel politic și administrativ.

„Voi reveni în România într-o bună zi. La federație nu am fost dorit. Nu au vrut nici să fiu antrenor la lot. În sală la Nea Titi (n.r. – Titi Tudor supranumit Titi Prosop) intram cu greu”, a declarat Leonard Doroftei pentru Prosport.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel