Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Laura Codruța Kovesi cere statelor UE crearea unei „forţe de elită” compusă din anchetatori financiari „cu înaltă calificare”
WhatsApp
Şefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, a publicat un articol în Die Welt prin care cere liderilor statelor UE să fie de acord cu formarea unei „forţe de elită” în interiorul parchetelor naţionale pentru a lupta contra grupărilor de infractori.

„Cer tuturor autorităţilor naţionale abilitate să preia această practica deja dovedită şi să formeze unităţi specializate în sustinerea cercetărilor noastre, care să cuprindă anchetatori pentru probleme financiare şi impozite. Propun să formam în interiorul UE o forţă de elită compusă din anchetatori financiari cu înaltă calificare, dar care să-şi desfăşoare activitatea şi dincolo de graniţele UE”, a spus Kovesi, potrivit Adevărul.  

Fosta şefă a DNA susţine că EPPO este singura structură care poate acţiona la bandele de infractori de pe cuprinsul mai mult state, având 35 de birouri în 22 de stat. 

 

Kovesi a făcut apel la autorităţile naţionale 

 

„Având 35 de birouri în 22 de state membre, procurorii noştri europeni delegati lucrează împreuna direct, separat de sistemul greoi şi încet al asistenţei legale reciproce. Nu suntem mai rapizi doar când vine vorba despre cazuri singulare, ci şi în situaţia de descoperire a unor noi activităţi infracţionale, de introducerea unor noi cercetări bazate pe informaţii pe care nu le deţine nimeni altcineva. La acest moment nimeni nu este mai capabil decât EPPO în cercetarea tuturor încrengăturilor posibile dintr-un caz cu caracter transfrontalier. Accesul nostru direct la toate informatiile privind cazurile înregistrate în statele membre ne permite sa stabilim legături în a descoperi active ce altfel nu ar fi putut fi dezvăluite”, a completat Kovesi.   

Fosta şefă a DNA a făcut apel la autorităţile naţionale să pună la punct cât mai repede astfel de echipe specializate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
19 apr 2024, 22:40
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel