Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Lapte prăjit. Rețetă desertului cu o crusta crocantă și crema fină în interior
WhatsApp
Lapte prăjit este un desert, care seamănă cu un fel de gogoșele prăjite în baie de ule, care se servesc alături de un sos de lapte condensat.  Este un desert inedit, delicios și simplu de preparat. 
lapte_prajit_reteta

Laptele prăjit este un preparat din bucatăria spaniolă pe care îl faci ușor și îl poți savura cald, alăturide cei dragi 

Lapte prăjit este un dulce pentru care ai nevoie de următoarele ingrediente: 3 gălbenuțuri de ou,  600 ml de lapte,  400 ml de smântană pentru frișcă, 100 g zahăr, 70 g făină, 70 g amidon, coaja unei portocale/lămâi, 1 baton de scorțișoară, 3-4 linguri de unt (pentru prăjit)

Pentru crustă: 2 ouă, pesmet, zahăr și scorțișoară.

 

Lapte prăjit, mod de preparare

 

Într-o cratiță se vpune la foc mic smântână pentru frișcă, zahărul, coajă portocalei (nu rasă, ci bucăți mari) și batonul de scorțișoară. Se bat gălbenușurile și se adaugă treptat și alternativ câte puțin lapte, făină și amidon, până când se incorporezi tot laptele, amidonul și făină.

Dacă ți-a plăcut rețeta de Laptele prăjit, s-ar putea să îți placă și rețeta Cușma lui Guguță cu vișine. Rețeta celei mai gustoase prăjituri, care te va cuceri

 

Coajă de portocale și batonul de scorțișoară se scot din cratița de pe foc. Smântână se lasă să dea în clocot și se adaugă treptat amestecul de lapte și gălbenușuri.

Se dă focul mai mare. Continuați să amestecați până când crema se îngroașă. Budincă obținută se pune într-o tavă nu foarte mare și se dă la pentru 6 ore.

Vezi si: Alivenci moldovenești pufoase. Rețeta tradițională de pe vremea lui Ion Creangă

 

Ulterior, prăjitura se taie în pătrate egale. Amestecați zahărul și scorțișoară și bateți ouăle. Fiecare pătrat de budincă se trece prin ouăle bătute, apoi prin pesmet și se pune la prăjit în unt topit. Pătrățele de lapte prăjit se rumenesc, apoi se dau prin zahărul amestecat cu scorțișoară. Poftă bună.

Dacă ți-a plăcut rețeta de Laptele prăjit, s-ar putea să îți placă și rețeta Prăjitură cu mere la tigaie. O rețetă rapidă și delicioasă, pe placul tuturor

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel