Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Klaus Iohannis, răspuns pentru Știri Diaspora: „PNRR nu e o 'jucărică' politică“
WhatsApp
Preşedintele Klaus Iohannis a oferit un răspuns la întrebarea jurnalistului ŞtiriDiaspora.ro, Bogdan Bolojan „Ce șanse dați României să acceseze PNRR, iar dacă nu se vor accesa banii, cine va fi de vină?“. Iată explicația șefului statului.

„Șansele sunt de 100%. Vom avea un plan bun, acceptat de Uniunea Europeană și îl vom pune în practică. Restul, sunt povești Vehiculate din partea opoziției, sunt doar povești fiindcă dumnealor sunt supărați că sunt în opoziție, dar planul merge înainte“, este răspunsul președintelui României la întrebarea jurnalistului Bogdan Bolojan „Ce șanse dați accesării fondurilor disponibile prin PNRR“. 

„Dar în cazul în care ar putea fi respins, așa cum se vehiculează?“, a completat acesta.

 Nu există această variantă. Cu comisia(n.r. Comisia Europeană) se va negocia până când se va ajunge la forma la care va fi implementată. Nu e ca la examenul de Bac unde ești admis sau respins. Este un Plan Național, nu e o jucărică politică. Acest Plan Național reflectă obiectivele României.

Comisia are  propriile pretenții în ce privește obiectele, procedurile, proiectele de investiții și complicația care apare prin durata foarte scurtă în care trebuie implementat. Însă nu există varianta ca acest plan național să fie respins.

El poate fi negociat repede, sau mai puțin repede, dar în final el va exista și va fi implementat. Este cert. Discuțiile cu respins sau nerespins sunt prostii. Planul nu poate fi respins. El poate fi renegociat până este foarte bun“, a explicat președintele Iohannis.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel