Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Klaus Iohannis își aniversează, azi, ziua de naștere
WhatsApp
Klaus Iohannis, președintele României împlinește astăzi, 13 iunie, 62 de ani.  Șeful statului s-a născut la 13 iunie 1959, la Sibiu, într-o familie de sași transilvăneni.
Klaus Iohannis la 17 ani

A urmat școala germană din orașul natal, precum și Liceul ”Samuel von Brukenthal” . Timp de mai mulți ani, Iohannis a predat în mai multe școli din jurul Sibiului, ulterior ajungând dascăl de fizică al liceului pe care l-a absolvit. În anul Revoluției, 1989, Klaus Iohannis s-a căsătorit cu Carmen, profesoară de limba engleză. Chiar dacă după Revoluție, familia președintelui a ales să plece din țară, actualul lider al țării a decis să rămână în Sibiu și să intre în politică.

A fost preşedinte al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) timp de un deceniu, iar din 2000 a ocupat funcţia de primar al Sibiului (patru mandate).

În 2013, Klaus Iohannis s-a înscris în Partidul Național Liberal, iar în anul următor a fost ales preşedinte al partidului. Din această poziţie a candidat în noiembrie 2014 la alegerile prezidenţiale PNL, când l-a învins pe candidatul PSD Victor Ponta. Pe 21 decembrie 2019, Klaus Iohannis a preluat oficial cel de-al doilea mandat de președinte al României.


[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel