Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Klaus Iohannis, anunţ de ULTIMĂ ORĂ: "Trebuie să fim realişti. Pandemia nu s-a terminat"
WhatsApp
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, cu privire la redeschiderea şcolilor, că situaţia este bună şi a punctat că este important ca restricţiile impuse să fie respectate în continuare.
Klaus Iohannis intervine în scandalul din Coaliție

"În această după amiază am avut o discuţie foarte importantă cu ministrul Cîmpeanu, cu alte persoane din Ministerul Educaţiei

Prima este şcoala fizic. Am făcut o analiză împreună asupra şcolii care a început de luni în format fizic. 

A doua mare temă care va avea un impact imens este locul României educate în planul naţional de redresare şi rezilienţă.

Ne-am uitat la şcolile din România care s-au redeschis fizic pentru copii în semestrul II şi pot să vă spun că situaţia este bună. Sunt peste 10.000 de şcoli care funcţionează fizic cu elevii prezenţi în şcoală, sunt peste 6.000 de unităţi de învăţământ care funcţionează în scenariul galben, asta însemnând că o parte semnificativă din copiii merg fizic la şcoală, dar unii rămân în sistemul online. Summa summarum - peste 2 milioane de elevi au reînceput fizic şcoala de luni, 8 februarie, asta reprezintă peste 70% din totalul elevilor din România. Ceilalţi care au rămas în online îşi continuă studiile în această formă. Cu toţii ne dorim ca localităţile care sunt în scenarii galbene şi roşu sau unele chiar carantinate să aibă o evoluţie pozitivă şi să iasă din aceste scenarii trecând în scenariul verde", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

 

Klaus Iohannis: "Trebuie să fim realişti. Pandemia nu s-a terminat"

 

El a subliniat necesitatea respectării restricţiilor impuse şi a făcut apel la responsabilitate.

"Trebuie să fim realişti, pandemia nu s-a terminat. Chiar dacă din fericire s-au adoptat măsuri restrictive care au permis să se reducă succesiv numărul de bolnavi, de noi infectări, nu putem, din păcate, să spunem că am scăpat de pandemie. În continuare este extrem de important să respectăm restricţiile impuse, să fim responsabili şi acum chiar avem un motiv foarte serios în plus, sunt copii din România cărora trebuie să le oferim şcoală în format fizic. Cu cât mai bine respectăm restricţiile, cu atât mai puţine cazuri de noi îmbolnăviri vom avea şi cu atât mai bine se va desfăşura şi şcoala în format fizic", a afirmat Iohannis.

"Respectaţi restricţiile, măsurile care sunt în vigoare. Car de astăzi este în vigoare o nouă stare de alertă pentru o lună de zile. Nu s-a putut renunţa la restricţiile în vigoare. Avem o campanie de vaccinare care merge din ce în ce mai departe. Avem o şansă să terminăm cu această pandemie dacă ne vaccinăm. Vă invit pe toţi să vă vaccinaţi când vă vine rândul pentru că doar aşa putem încheia această pandemie. Vă doresc multă sănătate!", a mai spus Klaus Iohannis.

Şeful statului a avut o şedinţă cu ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel