Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Klaus Iohannis a ajuns la Kiev. Președintele României vizitează Ucraina alături de Macron, Olaf Scholz și Mario Draghi - FOTO
WhatsApp
Președintele Klaus Iohannis a ajuns la Gara din Kiev. El se alătură celor trei lideri europeni, președintele Franței, Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și de premierul italian Mario Draghi. Liderii vor avea convorbiri, urmate de o conferință de presă. 

Președintele Klaus Iohannis a ajuns la Gara din Kiev. El se alătură celor trei lideri europeni, președintele Franței, Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și premierul italian Mario Draghi. Liderii vor avea convorbiri, urmate de o conferință de presă.

Șeful statului român se alătură delegației celor trei lideri europeni: președintele Franței, Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și premierul italian Mario Draghi.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și de premierul italian Mario Draghi au ajuns, joi dimineața, la Kiev, după ce au călătorit circa 12 ore cu trenul, din Polonia.

Klaus Iohannis s-a alăturat după ce a urmate un alt traseu.

Volodimir Zelenski urmează să îi primească pe liderii europeni la Palatul Maryinsky, sediul președinției, pentru discuții considerate cruciale înaintea summitului UE din 23-24 iunie. O conferință de presă este programată după-amiezii, apoi în program este un „prânz privat” târziu.

"La Kiev astăzi, împreună cu colegii mei europeni Cancelarul Olaf Scholz, președintele Emmanuel Macron și Premierul Mario Draghi pentru a ne arăta sprijinul puternic și solidaritatea deplină cu președintele Zleensy și cu poporul ucrainean. Această agresiune ilegală a Rusiei trebuie să înceteze!", a scris președintele pe Twitter.

klaus-iohannis-gara-kiev-ucraina

 

 

Macron, Scholz și Draghi au ajuns la Kiev după o călătorie de 12 ore, din Polonia

 

Președintele Franței, Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și de premierul italian Mario Draghi au ajuns, joi dimineața, la Kiev.

Cei trei lideri europeni au ajuns în gara din Kiev, după ce au călătorit în timpul nopții cu un tren închiriat special pentru această vizită, în Kiev. Macron, Scholz și Draghi au apărut împreună în gară, însoțiți de forțe de ordine.

După călătoria în România și Republica Moldova, președintele Emmanuel Macron s-a alăturat miercuri seară cancelarului german Olaf Scholz și premierului italian Mario Draghi în Polonia, potrivit Le Figaro.

Cei trei au călătorit 12 ore până în capitala Kievului.

Șeful statului român, Klaus Iohannis, trebuia să se alăture delegației joi dimineață, după ce a urmat un alt traseu. Primele etape ale programului au fost ținute secrete din motive de securitate.

Volodimir Zelenski urmează să îi primească pe liderii europeni la Palatul Maryinsky, sediul președinției, pentru discuții considerate cruciale înaintea summitului UE din 23-24 iunie. O conferință de presă este programată după-amiezii, apoi în program este un „prânz privat” târziu.

Se așteaptă ca președintele francez să facă o „plimbare” pe străzile Kievului, iar apoi să se întâlnească cu jandarmii francezi care sunt implicați în anchetele privind crimele de război din Ucraina. Delegația urmează să plece în cursul serii pe aceeași rută ca și la dus, iar președintele francez se va întoarce la Paris vineri după-amiază devreme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel