Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Klaus Iohannis: Viorica Dăncilă mi-a cerut cu OBRĂZNICIE
WhatsApp
Președintele Klaus Iohannis a spus, la Adunarea Regională a organizațiilor PNL din Sud-Est, că nu trebuie să ne facem iluzii, deoarece PSD, „cu orice alt chip va apărea în fața oamenilor, rămâne un pericol pentru români”. Iohannis spune că Viorica Dăncilă i-a cerut repetat remaniere guvernamentală cu obrăznicie pentru că îi este frică să meargă în Parlament pentru a cere vot de încredere. 

Iohannis i-a îndemnat pe liberali să fie pregătiți pentru a se ridica la nivelul așteptărilor românilor.

„Mă aflu azi aici pentru că PNL înțelege acest drum și înțelege nevoia unui nou început pentru România. Ați câștigat alegerile europarlamentare și vă felicit încă o dată pentru asta. Ați ajuns la acest rezultat pentru că v-ați mobilizat, ați propus o echipă foarte bună și ați dat oamenilor semnalul că pot avea încredere în voi. Aveți primari eficienți în multe localități din țară, o echipă cu oameni pregătiți să își asume intrarea la guvernare. Veți fi principalul partid al unei coaliții democratice care va guverna România mult mai bine pentru cetățeni. Mult mai bine, mult mai mult timp. Dar drumul e abia la început și vă spun că este extrem de important să nu pierdeți ceea ce ați câștigat în 26 mai. Acest lucru se numește încredere. Ați câștigat încrederea românilor. Cultivați-o”, a spus Iohannis în fața celor prezenți la adunarea Regională a organizațiilor PNL din Sud-Est.

"Mi-au cerut cu obrăznicie remaniere. Le e frică să meargă în Parlament," a spus Klaus Iohannis. 

Președintele a adăugat că în ultimii doi ani și jumătate România a fost condusă de o guvernare „care i-a compromis viitorul, care a săpat adânc la temelia statului de drept și a democrației”.

„PSD a produs cea mai dezastruoasă, cea mai păguboasă guvernare de la Revoluție încoace. Rușine! România anului 2019, cu o guvernare PSD, e un stat membru al UE fără spitale, fără autostrăzi, cu școli încă nesigure și nefuncționale, un stat în care inițiativa privată și investițiile care generează dezvoltare sunt descurajate. În România anului 2019 nu avem asigurat nici măcar transportul public care să facă legătura permanentă între orașele mari și comunele din jurul loc. În asaltul continuu asupra statului român, PSD nu a mai avut timp să guverneze și pentru oameni. PSD-iștii au făcut legi care să subordoneze justiția, poliția, jandarmeria. Au pus în vârful acestor instituții oamenii fără competențe, dar cu recomandare de la PSD. PSD a reprezentat cea mai mare amenințare la adresa stabilității și viitorului României. În acești ani grei de luptă cu PSD mi-am folosit toate pârghiile constituționale pentru a bloca legi, măsuri catastrofale, toate acestea culminând cu referendumul pe care l-am convocat în 26 mai pentru ca românii să își facă auzită vocea la urne și au făcut-o. Atunci, pe 26 mai a fost un punct de cotitură. Votul la referendumul a arătat că românii îi sancționează pe PSD-iști pentru drumul pe care vor să conducă țara și în același timp dând votul de încredere pentru cei care i-au apărat de guvernare toxică. Aceștia fiind voi și cu mine”, a afirmat Iohannis.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel