Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Kelemen Hunor, mesaj revoltător despre 4 iunie: "Este ca și cum ați cere să celebrăm moartea mamei"
WhatsApp
 Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marți, că se așteaptă ca Parlamentul României să voteze, miercuri, Legea care vizează declararea zilei de 15 martie ca sărbătoare a comunității maghiare din România, pentru a arăta că „românii și maghiarii nu sunt vrăjmași”.

Kelemen Hunor a declarat, marți, la Cluj-Napoca, într-o conferință de presă comună cu ministrul de Externe al Ungariei, Szijjarto Peter, că, deși românii și maghiarii privesc diferit istoria, trebuie să trăiască pentru viitor.

„Mă aștept la un gest politic din partea românilor ca proiectul de lege prezentat acum doi ani și care ține de ziua de 15 martie, eu mă aștept ca, miercuri, Parlamentul să voteze în favoarea acestei legi, dacă a ajuns pe ordinea de zi. Prin acest fapt să arătăm că nu suntem vrăjmași, românii și maghiarii. Cunoaștem istoria fiecare dintre noi, interpretăm fiecare diferit istoria, înainte și după Trianon, dar, totuși, trebuie să trăim pentru viitor”, a spus Kelemen.

Acesta a subliniat că ziua de 4 iunie, când se aniversează Tratatul de la Trianon, este una de bucurie pentru români, dar nu și pentru maghiari.

Nu ne puteți cere să celebrăm această zi, așa cum nu puteți cere unui copil să celebreze moartea mamei. Dar, totuși, putem să proiectăm un viitor împreună pentru că în această regiune avem nevoie unii de ceilalți și trebuie să trăim în pace și respect reciproc”, a mai spus președintele UDMR.

Proiectul de lege privind instituirea zilei de 15 martie ca sărbătoare a comunității maghiare din România va fi votat, miercuri, în Camera Deputaților, care este for decizional.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel