Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Jurma: România ar putea ieși săptămâna viitoare din valul 5-Omicron
WhatsApp
Medicul Octavian Jurma spune că săptămâna viitoare România ar putea ieși din valul 5-Omicron și să aibă parte de „o perioadă liniștită” în timpul verii.
Jurma: România ar putea ieși săptămâna viitoare din valul 5-Omicron

„Azi incidența națională a revenit pe trend descendent și a ajuns la 0,5 la mie. (...) Săptămâna viitoare Cluj și București vor coborî în sfârșit sub 1 la mie. Sunt județele de referință cele mai credibile și pentru restul țării”, a scris vineri pe Facebook Octavian Jurma.

Acesta spune că lunile iunie și iulie sunt perioada cea mai sigură pentru relaxare și vacanțe.

„Săptămâna viitoare sper să ieșim din valul 5-Omicron după care să avem parte de o perioadă liniștită. Lunile iunie-iulie (+mai și august ca luni de tranziție) se dovedesc și în al 3-lea an pandemic perioada cea mai sigură pentru relaxare și vacanțe. Avem deci un interval clar în care putem să ne bucurăm în siguranță de răgazul pe care ni-l oferă pandemia și vă recomand să vă luați o vacanță în care să vă încărcați bateriile indiferent ce amenințări se adună la orizont pentru toamnă”, a mai scris mediul pe rețeaua de socializare.

 

În România va începe vaccinarea anti Covid cu doza a IV-a de vaccin. 

 

Din 16 mai 2022, în centrele de vaccinare și în cabinetele de medicină de familie se poate efectua, la cerere, cea de-a patra doză de vaccin Comirnaty - Pfizer BioNTech, anunță, miercuri, Ministerul Sănătății.

Potrivit MS, administrarea dozei a 4-a de vaccin Comirnaty – Pfizer BioNTech este posibilă, după recomandările EMA și ECDC.

Astfel, începând din 16 mai 2022, în centrele de vaccinare și în cabinetele de medicină de familie se poate efectua, la cerere, cea de-a patra doză de vaccin Comirnaty - Pfizer BioNTech.

„Pot solicita vaccinarea cu doza a 4-a persoanele peste 18 ani care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu 3 doze de vaccin de tip ARN mesager. Vaccinarea cu doza a 4-a se poate efectua la minimum 4 luni după efectuarea celei de a 3-a doze. Se recomandă efectuarea dozei a patra de vaccin în special persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani”, anunță MS.

Dovada vaccinării cu doza a patra va fi reprezentată de adeverința de vaccinare, generată din Registrul Electronic Național de Vaccinări, sau de certificatul digital.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel