Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Judecător: Notiunea de independenta a justitiei este BATJOCORITĂ!
WhatsApp
Sorina Marinaș, judecător de la secția penală a Curții de Apel Craiova, consideră că scandalurile din sistemul judiciar au fost provocate cu ajutorul unor teorii ale conspiratiei și reprezintă artificii aruncate în spatiul public pentru a justifica mutilarea Legilor Justitiei, a legilor penale si procesual penale.

Declarația a fost făcută într-un interviu pentru ziare.com.

"Toti cei care au condus Ministerul Justitiei au avut alte prioritati. Niciunul dintre ei nu s-a preocupat cu adevarat de buna desfasurare a activitatii. De exemplu, la Craiova, de ani de zile asteptam sedii pentru instante. Judecatoria Craiova functioneaza in conditii greu de imaginat. Exista birouri in care isi desfasoara activitatea 10-12 judecatori.

As vrea sa-l vad pe ministrul Justitiei deliberand si pronuntand o solutie in timp ce ceilalti 9 colegi de birou vorbesc intre ei sau cu grefierii sau chiar in timp ce se discuta o propunere de arestare preventiva. Nu exista o camera de consiliu si, de multe ori, daca salile de judecata sunt ocupate, masurile preventive se discuta in biroul judecatorilor", a declarat judecătoarea Marinaș .

Aceasta consideră că atacurile vor afecta independența justiției, însă nu este târziu pentru a acționa.

"Fiecare atac concertat la adresa sistemului judiciar va afecta independenta, dar nu pe cea individuala, ci in ansamblu. Fiecare declaratie, fiecare neadevar spus, fiecare jignire tinde la bagatelizarea rolului Justitiei.

In aceasta privinta, ne gasesc si noua o vina, poate cea mai mare. Nu am fost suficient de diligenti pentru a observa din timp pericolele si pentru a reactiona la timpul potrivit. Insa niciodata nu e prea tarziu", a mai declarat magistratul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel