Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Joburi pentru ROMÂNI în Europa. Ce salarii oferă angajatorii din Olanda, Germania și Austria
WhatsApp
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul Eures România, 420 de locuri de muncă, cele mai multe în Olanda, Germania și Austria, informează Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), potrivit incont.stirileprotv.ro .

Conform datelor centralizate, în Olanda sunt vacante 135 de posturi, printre care cele de culegător fructe, culegător de căpşune în sere, instalator sanitar, de încălzire şi aparate de aer condiţionat, muncitor necalificat în grădinărit, muncitor în seră de flori, muncitor în producţia de roţii şi procesor bulbi de flori.

Angajatorul oferă un salariu de 9,94 euro brut/ora pentru persoanele cu vârsta mai mare de 22 ani.

În acelaşi timp, operatorii economici din Germania pun la dispoziţia muncitorilor români un număr de 123 de locuri de muncă, de la îngrijitor persoane vârstnice în azil, instalator instalaţii sanitare, de încălzire şi gaz, tâmplar, parchetar, lăcătuş şi electrician, până la cameristă, bufetier, preparator de îngheţată, specialist IT, consultant IT şi dezvoltator software. În funcție de job, salariul variază între 2.035 euro brut/lună și 2.400 euro brut/lună sau mai mult pentru specialiștii IT.

De asemenea, 84 de posturi sunt disponibile în Austria (faianţar, instalator sanitar şi de încălzire, lăcătuş mecanic în construcţii, stivuitorist, electrician, operator CNC, tâmplar ferestre, tâmplar producţie de mobilier, reactJS frontend developer, montator de mobilă), 49 în Norvegia (montator folii ferestre/parbrize maşini, instalator, electrician, tâmplar/dulgher, ospătar, tinichigiu auto, vopsitor auto, mecanic auto), 15 în Spania (tehnician mecanic şi electric la întreţinere echipamente), 12 în Slovacia (sticlar) şi două posturi de programator în Slovenia.

În Austria, salariul minim brut lunar pe care îl pot primi faianțarii este de 2.205.18 euro, la care se adaugă 41.40 euro net pentru cheltuieli zilnice.

Salariile în Norvegia variază între 23,20 euro brut/oră (pentru tâmplari/dulgheri), 20-25 euro brut/oră (pentru kontatori) sau 23,72/24,75 euro brut/oră (pentru electricieni). În Slovenia, un programator poate câștiga 3.000 euro brut/lună.

ANOFM precizează că pentru ocuparea acestor posturi vacante se solicită experienţă şi/sau calificare în domeniu, precum şi cunoştinţe bune/foarte bune de limbă a statului respectiv sau de limbă engleză.

De asemenea, persoanele interesate se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă din raza de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul EURES îi poate îndruma.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Joburi Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel