Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Jaluzelele sunt pline de praf? Curăță-le rapid și ușor, cu produsele din cămară
WhatsApp
Jaluzelele pline de praf trebuie curățate cât mai des, iar procesul poate fi accelerat.
Jaluzelele sunt pline de praf. Curăță-le rapid și ușor, cu produsele din cămară. Sursa foto: freepik.com

În primul rând, nu trebuie să scoți jaluzelele de la geam pentru a le curăța de praf. Lasă-le pe geam și folosește produse din cămară, pentru a le curăța rapid și ușor.

În magazine se găsesc diverse dispozitive cu ajutorul cărora puteți curăța jaluzelele orizontale sau verticale. Dacă nu ai astfel de unelte, folosește șosete obișnuite, care sunt la fel de eficiente.

O șosetă se înmoaie într-un lighean cu apă și detergent lichid, apoi se stoarce bine. După aceea, îmbracă șoseta umedă pe o mână. Cu ajutorul șosetei șterge ambele părți ale lamelor jaluzelei. Vei vedea că tot praful va fi șters.

Pune acest amestec din două ingrediente în toaletă, înainte de a merge la culcare. Un truc de aur! Notează-l chiar acum. Vă va face viața mai ușoară

Dacă vrei să cumperi un dispozitiv modern pentru spălarea jaluzelelor în casă, atunci îți sugerăm să încerci niște clești speciali cu vârfuri din microfibră.

Alternativ, poți înfășura capetele cleștilor de bucătărie cu o cârpă (cele de microfibră funcționează cel mai bine) și șterge perfect jaluzelele de praf.  

Toarnă oțet în chiuveta de la baie o dată pe lună. Este obligatoriu. Iată explicația

Jaluzelele textile  trebuie îndepărtate de pe geam și spălate. Astfel de jaluzele se pun la înmuiat în apă cu detergent pentru 30 de minute. Apoi, cu un burete, șterge ușor jaluzelele. La final, clătește-le și pune-le pe un suport de haine ca apa să se scurgă. După ce apa s-a scurs, agață jaluzelele la locul lor, fără a aștepta uscarea completă. Astfel, jaluzelele se vor usca și nu vor fi șifonate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel