Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iulian Fota: „Sa compari ce am avut ieri la Washington cu 10 August este o ticăloșie”
WhatsApp
Iulian Fota, fostul consilier al lu Băsescu și directorul general al Institutului Diplomatic Român, îl sancționează dur pe Marcel Ciolacu, liderul PSD, care a comparat manifestația de ieri de la Washington cu protestele românilor din 10 august 2018.

„Să compari ce am avut ieri la Washington cu 10 August este o ticăloșie. La 10 August, în București, lumea civilizată și onestă din stradă a avut dreptate, apărând democrația, în timp ce extremiștii din clădirea Guvernului greșeau. La Washington a fost exact pe dos. Extremiștii americani din stradă au greșit grav și cei din Capitoliu, din clădire, apărau democrația. La București, jandarmii au fost de partea greșită, protejând trumpistii noștri, la Washington, poliția a aparat democrația și statul.

A două comparație greșită este cea cu BLM. Extremiștii de ieri apărau o minciună, alegerile furate. BLM militează pentru o problema reală și încă nerezolvată. Stop manipulării!”, a scris Fota pe Facebook.

Reacția lui Fota, care este și membru al consiliului consultativ al think-tank-ului american CEPA (Center for European Policy Analysis), a făcut afirmați în contextul în care,  întrebat miercuri seară, la Antena 3, dacă se aștepta la violențele de la Washington, Ciolacu s-a gândit să facă o comparație cu violențele din 10 August de la București. Și chiar a greșit și data, în loc de 10 August a spus 6 august...

„Categoric nu, nu se aștepta nimeni. Stau să mă întreb de unde sunt efectele. Este această suspiciune majoră de fraudare și o campanie dura cu multă ura, asta e efectul la populație. Nu mă așteptăm să se întâmple asta în SUA. Dacă s-ar fi întâmplat așa ceva în România? Presupun că depășește 6 august”, a spus Marcel Ciolacu. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel