Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Un român inventiv, angajat la un depozit Amazon, și-a umplut mașina cu bunuri furate, de peste 1.500 de euro
WhatsApp
În noaptea dintre vineri și sâmbătă, carabinierii stației Trecenta, în Rodigino, l-au arestat pe un român de 24 de ani, rezident în Poggio Renatico, acuzat de furt calificat și tentativă de furt.  
Italia. Un român inventiv, angajat la un depozit Amazon, și-a umplut mașina cu bunuri furate, de peste 1.500 de euro

La finalul turei de muncă, bărbatul care era muncitor la centrul logistic Amazon din Castelguglielmo, în zona Rodigino, a fost verificat de personalul de securitate, care observase unele lucruri suspecte în rucsac. Prin urmare, a fost solicitată  intervenția unei patrule de carabinieri pentru a investiga cazul.

Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că muncitorul român a furat de la companie mai multe bunuri, printre care: 34 de căști bluetooth, un portofel din piele pentru bărbați Pierre Cardin și un Ceas smartwatch  Galaxy Watch4. În mașina românului, carabinierii au găsit un smartphone Xiaomi Poco X3; un emitator / receptor Ozvavzk; 3 ceasuri inteligente Garmin Forerunner 45; o banda led de 10 metri Ksipze; un ceas inteligent Huawei Watch Gt 2e; un smartphone Kxd 6c. Toate produsele au fost scoase, ilegal, din companie de către muncitorul român, scrie lanuovaferrara.gelocal.it.

Bunurile furate se ridică la valoarea de 1.500 de euro. Toate bunurile furate au fost confiscate  și returnate companiei. Românul a fost dus la cazarma din Trecenta, apoi eliberat.

Acesta nu este un caz singular, căci în luna octombrie, trei români au furat colete Amazon în valoare de jumătate de milion de euro

 

Trei români au furat colete Amazon în valoare de jumătate de milion de euro

 

Trei români au fost arestați în Italia, după ce au fost prinși de carabinieri în timp ce goleau un camion cu produse livrate de Amazon.  Trei români au furat dintr-un un camion încărcat cu mărfuri Amazon care sosea din Spania. Odată ajunși la un depozit din Bereguardo, în provincia Pavia, românii au început în liniște să-l golească împreună cu doi complici, tot români. Planul lor a fost însă dejucat de carabinierii care erau pe urmele lor de mai multă vreme. Oamenii legii au intervenit rapid și i-au arestat.

Toți cei cinci sunt acum acuzați de furt calificat, complicitate și tăinuire.

 

Cum furau românii de la Amazon

 

Potrivit agenției ANSA, totul s-a petrecut joi, 21 octombrie, zi în care s-a încheiat o operațiune comună desfășurată între carabinierii de la Stația Bereguardo, cei ai Unității de Investigații a Comandamentului Provincial din Pavia și personalul de la departamentul de "Securitate și Prevenirea Pierderilor" din cadrul gigantului american Amazon.

Operațiunea a permis recuperarea de bunuri pentru aproape 500 de mii de euro. Polițiștii italieni au fost alertați chiar de compania Amazon, care observase lipsuri în încărcăturile transportate pe ruta dintre Spania și Veneto de către o companie românească.

 

Urmăriți de carabinieri fără să-și dea seama

 

Pe 21 octombrie, carabinierii au urmărit cu atenție camionul, care a ieșit de pe autostradă într-o zonă izolată în care se află mai multe depozite abandonate. Acolo, șoferul în vârstă de 32 de ani, care locuiește în România, a oprit să descarce marfa, ajutat de un bărbat în vârstă de 51 de ani și de fiul acestuia de 34 de ani, unul rezident în Italia și unul în Spania.

În remorca camionului se aflau bunuri de peste 200 de mii de euro care vor fi returnate proprietarilor legitimi. Totodată, oamenii legii au mai găsit în depozit și alte pachete Amazon cu o valoare ce depășește 200 de mii de euro. În acest moment, se face și un inventar al acestei mărfuri, cel mai probabil rezultatul furturilor anterioare.

Toți cei trei români au fost transportați la închisoare. Alți doi români care au intrat în depozit cu camionul și au plecat fix înainte de raidul polițiștilor au fost denunțați în libertate, pentru că agenții care i-au oprit la scurt timp nu au găsit nimic în vehiculul lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel