Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Sute de șoferi români, exploatați de patroni: „Obligați să stea permanent în cabine, condiții igienice precare, fără asigurări“
Șoferi de camioane sunt exploatați și forțați să muncească, fără asigurări, în condiții mizere. Gruparea infracțională a fost destructurată în Italia, de oamenii legii din Piacenza. În acest dosar au fost făcute 11 arestări.

În dimineața zilei de 24 noiembrie, s-a încheiat o activitate complexă de investigație, dirijată de Procuratura din Piacenza și desfășurată de Poliția de Stat. Datorită agenților de la poliția rutieră din Massa Carrara, Piacenza și Pontremoli, a fost demascată o organizație criminală complexă, care se ocupa cu exploatarea șoferilor de camion, de naționalitate română.

Faptele se referă la aproximativ o sută de șoferi care, sub amenințarea concedierii, au fost forțați să trăiască într-un fel de tabără improvizată, fără facilități sanitare, amenajată într-o curte folosită de una dintre cele mai mari companii de transport rutier de mărfuri din Piacenza, chiar și în timpul perioadelor de odihnă.

 

Sute de șoferi români, exploatați de patroni, în Italia

 

G Ad:

Ancheta a început la sfârșitul lunii octombrie 2019, când o patrulă de poliție a oprit pentru control un șofer de origine română, care a prezentat contractul de muncă, care a părut însă, în ochii polițiștilor, falsificat la data expirării.

De aici, anchetatorii au creat o rețea densă de informații, care a implicat și Inspecția Muncii și care le-a permis să descopere două societăți românești fictive, conduse de persoane fără scrupule care, profitând de starea de nevoie a șoferilor, îi obligau să lucreze fără garanții și drepturi și în condiții de igienă indecente.

Investigațiile au arătat că șoferii erau obligați să doarmă și să stea permanent în cabinele camioanelor parcate, să se încălzească cu sobe improvizate și să folosească bucătării făcute din paleți și butoaie industriale.

La primele ore ale dimineții, polițiștii au ajuns la domiciliile celor unsprezece suspecți pentru a aplica măsurile de arest la domiciliu, dispuse de Procuratura din Piacenza și pentru a efectua percheziții, al căror rezultat ar putea duce la alte evoluții importante în ancheta în curs.

Italia. Un șofer român, oprit pentru un control pe autostradă. Polițiștii l-au dat jos din camion și l-au dus la pușcărie

 

Un alt șofer român de 43 de ani, condamnat la închisoare în 2015 pentru conducere în stare de ebrietate, a fost prins și arestat vineri, tot în Italia, de către Poliția Rutieră Pontremo. 

Românul se deplasa la volanul unui camion pe autostrada A15 La Spezia-Parma. La un moment a fost tras pe dreapta de polițiști pentru un control.

După ce  i-au verificat actele de identitate, agenții au stabilit că românul, de 43 de ani, fusese condamnat la închisoare în 2015 pentru conducere în stare de ebrietate. Prin urmare, acesta a fost reținut și dus la închisoare, în baza sentinței, pronunțate de instanța din Grosseto în 2015, relatează telecitynews24.it. Polițiștii au luat legătura cu un alt coleg de-al românului care a preluat camionul și a continuat călătoria.

[citeste si]

 

Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
1 dec 2021, 19:41
DCMedical.ro
1 dec 2021, 22:09
DCBusiness.ro
1 dec 2021, 21:25
DefenseRomania.ro
30 noi 2021, 16:05
DCBusiness.ro
1 dec 2021, 21:25
DefenseRomania.ro
30 noi 2021, 16:05
DCNews.ro
1 dec 2021, 19:41
DCMedical.ro
1 dec 2021, 22:09
Spectacola.ro
1 dec 2021, 17:19
Spectacola.ro
1 dec 2021, 17:19