Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia, sub „zodia“ grevelor: Medicii, acțiune de protest pe 5 decembrie față de manevra fiscală a guvernului Meloni
WhatsApp
Mai multe sindicate, precum Anaao-Assomed și Cimo-Fesmed, au declarat oficial că organizează o grevă a medicilor pentru data de marți, 5 decembrie 2023. Scopul principal al acestei greve este de a obține anularea reducerilor de pensii propuse în planul guvernamental. Sindicatele susțin că propunerile de reformă prezentate de guvernul Meloni nu sunt suficiente pentru a scoate Serviciul Național de Sănătate din criza gravă în care se află.

Sindicatele Anaao-Assomed și Cimo-Fesmed au emis anunțul oficial privind declanșarea grevei medicilor, care va avea loc în data de 5 decembrie 2023. Această decizie era așteptată în contextul nemulțumirilor exprimate de către personalul medical în ultimele săptămâni.

Pierino Di Silverio, secretarul Anaao-Assomed, a explicat în prealabil, pentru Fanpage.it, motivele care au condus la această măsură radicală: "Sincer, în aceste condiții este mai bine să plecăm cu toții, pentru că oricum ne dau afară. Motivul este tot în manevra guvernului Meloni, care a prevăzut măsuri insuficiente în materie de sănătate".

Grevă va dura douăzeci și patru de ore, iar sindicatele medicilor vor urmări "disponibilitatea reală a guvernului" de a răspunde la revendicările lor. Aceștia sunt pregătiți să intensifice sau să extindă protestele în funcție de reacția guvernului. Pierino Di Silverio și președintele Cimo-Fesmed, Guido Quici, au subliniat că măsurile incluse în legea bugetului nu sunt suficiente pentru a rezolva criza gravă în care se află Serviciul Național de Sănătate. De asemenea, acestea nu satisfac cerințele personalului medical.

Medicii din Italia, revoltați din cauza fondurilor insuficiente alocate

 

Unul dintre punctele de dezacord se referă la alocarea fondurilor pentru sănătate, care vor fi utilizate pentru a reduce impozitul pe orele suplimentare. Această alegere este considerată greșită, deoarece cadrele medicale și sanitare lucrează în medie între 60 și 62 de ore pe săptămână, iar orele suplimentare sunt esențiale pentru acoperirea deficitului de personal. După experiența pandemiei de COVID-19, 75% dintre medici se confruntă cu epuizarea profesională. Sindicatele medicilor susțin că, în loc de reducerea orelor suplimentare, ar trebui să se pună în centrul atenției echilibrul și calitatea vieții medicilor, chiar înaintea aspectelor financiare.

De asemenea, sindicatele medicilor solicită o deblocare parțială a plafonului de cheltuieli pentru personalul sanitar și un plan extraordinar de angajări. În privința reînnoirii contractelor colective, cele 2,3 miliarde de euro prevăzute sunt considerate a fi prea puține pentru a acoperi necesitățile întregului sector sanitar, astfel că resursele disponibile vor fi împărțite sub formă de "firimituri" pentru toți profesioniștii din domeniul medical.

Un alt aspect sensibil este reducerea indemnizației de asigurări sociale, care a generat nemulțumiri printre medici. Cu toate acestea, declarațiile făcute de reprezentanții guvernului privind posibile modificări parțiale ale acestei măsuri nu au reușit să liniștească spiritele, deoarece sindicatele insistă asupra eliminării complete a acestei reduceri. Situația este una complicată, iar greva medicilor reprezintă o expresie puternică a nemulțumirilor și preocupărilor acestora privind viitorul sectorului medical din Italia.

 

---------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel