Salvini a fost acuzat că a ţinut mai mult de 150 de migranţi captivi pe o navă italiană de salvare mai multe zile în august, însă nu poate fi judecat fără ca senatorii să-şi dea acordul.
Este de aşteptat ca membrii camerei superioare a Parlamentului italian să voteze în favoarea ministrului de interne, dat fiind majoritatea formată din partidul Liga condus de Salvini şi aliatul său din coaliţie, Mişcarea 5 Stele, antisistem.
Adresându-se senatorilor înainte de vot, care va avea loc după-amiază, Salvini şi-a susţinut acţiunile, afirmând că ele au fost motivate de hotărârea lui de a asigura securitatea naţională. "Italienii îmi plătesc salariul ca să apăr frontierele şi securitatea ţării mele", a declarat el, afirmând că el va continua "să-şi facă munca fără nicio teamă".
Marţi, Salvini s-a aflat în centrul unei alte dispute privind migranţii, după ce a criticat echipajul navei umanitare care a salvat 50 de oameni de pe coasta maritimă a Libiei. Nava, condusă de organizaţia non-guvernamentală italiană Mediterranea, a fost escortată spre insula Lampedusa şi arestată de poliţie.
Salvini a declarat că echipajul navei Mediterranea ar merita să fie arestat pentru complicitate la imigraţia ilegală şi pentru împiedicarea activităţii pazei de coastă a Libiei, care i-ar fi luat pe migranţi înapoi în Libia.
Potrivit unor surse din cadrul Ministerului de Interne al Italiei, procurorii sunt pe cale să înceapă să-i interogheze pe membrii echipajului şi pe pasagerii navei, denumită Mare Jonio.
Potrivit surselor de informaţie, 50 de oameni, inclusiv 15 copii, se află la bord, cu unul mai mult decât a fost comunicat de Mediterranea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News