Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Rudele unei paciente, obligate să împingă ambulanța electrică venită la solicitare și rămasă fără energie, pe insula VIP-urilor
WhatsApp
Momentele absurde ale unei salvări de urgență care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute pe insula Panarea, în Insulele Eoliene (Sardinia), după ce ambulanța electrică a rămas fără baterie, elicopterul fiind indisponibil.  

Elicopterul medical nu a putut veni la solicitare, pentru că este ocupat cu alte cazuri în alte zone și nu există alte mijloace de transport echipate să zboare noaptea. În plus, luminile heliportului care nu funcționează și buruienile înalte care îngreunează aterizarea. Așa că, după o solicitare de salvare, serviciul medical de urgență trimite la caz o ambulanță electrică, a cărei rezervă de energie se termină în timp ce așteaptă elicopterul, obligând rudele pacientului să o împingă pentru a se apropia de pista elicopterului. Acestea sunt momentele absurde ale unei salvări de urgență care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute pe insula Panarea, în Insulele Eoliene din Regiunea italiană Sardinia.

Scena a fost imortalizată de cei prezenți într-o înregistrare video care a declanșat din nou o avalanșă de controverse și proteste din partea locuitorilor insulei siciliene, care de ani de zile trebuie să se obișnuiască cu o situație dincolo de orice limită, care îi pune pe rezidenții insulei în pericol grav în caz de urgență medicală. Pe insula vacanțelor și a VIP-urilor, de fapt, nu există un serviciu de urgență real, demn de acest nume, în ciuda promisiunilor și solicitărilor de ani de zile.

Rudele unei paciente, obligate să împingă ambulanța electrică venită la solicitare și rămasă fără energie

 


Ultimul episod datează din seara zilei de sâmbătă, 10 septembrie, când o femeie s-a plâns de un disconfort grav, ceea ce a determinat medicul să solicite transferul la spitalul din Messina. Prima solicitare a fost transmisă la scurt timp după ora 19.00, însă abia la ora 23.00 femeia a putut fi transportată cu elicopterul.

Între timp, ambulanța electrică, care era în așteptare și cu toate sistemele active, a rămas fără curent, așa că pentru a se apropia de elicopter a trebuit să fie împinsă de rudele pacientului. Aceasta a fost singura modalitate prin care pacienta a reușit să ajungă la spitalul Papardo din Messina, unde medicii au internat-o în secția de reanimare.

'Mătușa mea a fost transportată cu elicopterul la Messina, după o așteptare de aproximativ patru ore într-o ambulanță nefuncțională și de pe o pistă cu luminile stricate, iată că ne jucăm cu viețile noastre, ale tuturor. Nu vreau să găsesc un vinovat, dar vreau ca noi, insularii, împreună cu primarul și medicii, să ne așezăm la masă și să găsim o soluție pentru a face față acestei situații de degradare', a declarat nepotul femeii pe Facebook, citează FanPage.

Cu toate acestea, locuitorii insulei se plâng de o stare de neglijență care durează de mult timp. 'Nu s-a comunicat imediat că femeia a trebuit să aștepte, deoarece elicopterul era deja ocupat. Apoi, ambulanța, care a fost revizuită în urmă cu o lună, deja nu mai funcționa cum trebuie. Nu poate ține luminile aprinse, altfel se descarcă bateria, iar din când în când acționează sirenele pentru a elibera drumul. A trebuit să o forțăm și îi mulțumim comandantului care, în ciuda dificultăților datorate lipsei de lumini, a reușit să aterizeze și să asigure salvarea", au explicat ei.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel