Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Româncă ucisă pentru că nu a vrut să se întoarcă în țară: A înjunghiat-o și a vrut să îi ardă trupul. Adrian, la un pas să își afle sentința
WhatsApp
O tragedie fără margini a zguduit  în Capalbio (provincia Grosseto). Mădălina,  româncă de 32 de ani a fost ucisă cu brutalitate chiar de soţul său. Agresorul, care se află în prezent în arest, urmează să fie audiat și să își afle pedeapsa, după ce și-a ucis soția care ar fi refuzat să se întoarcă în România cu el.

Adrian cere să fie judecat după ce și-a ucis soția cu 24 de lovituri de cuțit. În urmă cu zece luni, era 6 decembrie, când a avut loc tragedia: Elena Madalina Luminita, în vârstă de 32 de ani, fără viață, întinsă pe jos în vila sa din Via della Speranza, în Pescia Fiorentina din Capalbio. Ea a fost înjunghiată mortal de soțul ei, Adrian Luminița, în vârstă de 40 de ani. Apoi a încercat să îi ardă trupul.

La zece luni de la tragedia din familia de origine română, se apropie data procesului bărbatului, aflat în închisoarea din Siena. După notificarea încheierii anchetei, în câteva zile va avea loc audierea preliminară. Adrian, care lucra ca om de întreținere pentru blocul de apartamente Chiarone, era îngrijitorul casei în care a avut loc crima, în timp ce Mădălina a lucrat ca menajeră în două case din zonă.

Vezi mai multe: Italia. Detalii noi în cazul româncei ucisă de soț: „Mădălina nu a vrut să mă însoțească în România“

Potrivit rechizitoriului, în noaptea de duminică 6 spre luni 7, el și-ar fi lovit soția în mod repetat cu un cuțit cu lama de 9 cm; ar fi atacat-o pe aceasta pe la spate, ar fi încercat să o taie cu două tăieturi în maxilar și alte două în gât. Apoi a înjunghiat-o cu alte 24 de lovituri de cuțit în diferite părți ale corpului. Un șoc pulmonar hemoragic provocat de rănile suferite a cauzat apoi moartea Elenei. Crima a fost agravată de faptul că a fost comisă împotriva partenerei, cu cruzime, într-o casă izolată, într-un mod care a împiedicat apărarea.

Româncă ucisă în Italia pentru că nu a vrut să se întoarcă în țară

 

Potrivit procurorului, Valeria Lazzarini, Adrian a încercat să dea foc cadavrului. L-ar fi așezat pe podea, chiar lângă intrarea în vilă, ar fi aruncat benzină atât pe corp, cât și pe covor, ar fi aprins focul cu o brichetă. Ar fi vrut să distrugă cadavrul, dar nu a putut. Adrian fusese ars, dus la spitalul din Siena și apoi ajunsese la Pisa, în închisoarea cu infirmerie; acolo a avut loc audierea de validare, dar bărbatul, asistat de avocatul Paolo Malasoma, a preferat să nu răspundă.

Citește și: Italia. Ea este Mădălina, românca ucisă fără milă de soțul său. O fetiță a rămas fără ambii părinți: Detalii șocante despre crimă

Adrian însuși a fost cel care a sunat la carabinieri cu puțin timp înainte de ora 8 dimineața, iar soldații s-au deplasat de urgență la fața locului. Pentru Mădălina nu mai era nimic de făcut. Examenul extern a evidențiat prezența a numeroase lovituri, aplicate cu un cuțit de bucătărie, care a fost confiscat ulterior; numai autopsia efectuată de profesorul Mario Gabbrielli a stabilit numărul exact de lovituri, 24 de fapt.

Soțul a înjunghiat-o și a vrut să îi ardă trupul

 

Casa fusese scotocită, iar carabinierii au efectuat primele cercetări. Au intervenit apoi experții în biologie și experții în chimie și în explozibili inflamabili de la Ris din Roma. Înregistrările telefonice, consultanța informatică și toate investigațiile, inclusiv cele medico-legale, efectuate pe parcursul anchetei, inclusiv raportul final al Departamentului de Investigații al Forțelor Armate, au completat tabloul și au determinat procurorul să formuleze acuzația de omor voluntar și să ceară judecarea și a tentativei de distrugere a cadavrului.

Adrian riscă închisoarea pe viață. Pentru o lungă perioadă de timp a fost într-o stare de confuzie. Plângea în mod constant: "Nu-mi amintesc nimic", i-a spus el avocatului său. În cazul în care dosarul ajunge la curtea de apel, procesul va face lumină asupra cauzelor infracțiunii. Nimeni dintre rudele și cunoscuții săi nu și-a putut explica acest lucru la început.

Adrian a spus că s-au certat pentru că femeia nu a vrut să îl urmeze în România, unde trebuia să se întoarcă. Acesta a adăugat că el a fost cel care a dat prima lovitură. Baloane albe au însoțit înmormântarea femeii, celebrată de Don Marcello Serio în biserica din Borgo Carige. "Iartă-ne dacă aici, în Italia, nu am fost în stare să te ascultăm", spusese preotul înainte ca trupul să fie dus în România pentru înmormântare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel