Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Român, victima unui accident de muncă. Muncitorul, la un pas să rămână fără picior
WhatsApp
Un accident de muncă a avut loc, ieri, în Primiero. Un muncitor român, care s-a rănit la un picior, a fost transportat cu elicopterul la la spitalul Santa Chiara din Trento.
Italia. Român, victima unui accident la locul de muncă. Muncitorul, la un pas să rămână fără picior

Un român în vârstă de 33 de ani a fost transportat cu elicopterul la spitalul Santa Chiara din Trento, după ce s-a rănit la un membru inferior în timp ce lucra împreună cu alți colegi în Vaia, sub vârful muntelui Bedolé. Situl este situat deasupra satului Fiera di Primiero, la o altitudine de aproximativ 1.700 de metri.

Dinamica accidentului este încă în curs de stabilire, însă, potrivit primei reconstituiri, este posibil ca bărbatul să se fi rănit alunecând pe pantă sau fiind lovit de un buștean. Apelul la numărul de urgență 112 a fost primit în jurul orei 14.45.  Coordonatorul zonei operaționale Trentino Oriental a Serviciului de salvare alpină a solicitat intervenția elicopterului, care a identificat cu ușurință persoana rănită datorită coordonatelor GPS, scrie lavocedeltrentino.it.

Echipa medicală a ajuns cu elicopterul la fața locului, în timp ce doi operatori de la stația Primiero au sosit cu vehiculele. După primele îngrijiri medicale, bărbatul român a fost stabilizat și înhămat. Cu sprijinul celor doi salvatori de la stația Primiero, bărbatul rănit și echipa medicală au reușit să urce la bordul elicopterului. Bărbatul a fost transportat cu elicopterul la spitalul Santa Chiara din Trento.

 

 

Un alt muncitor român a murit, după ce a căzut de pe o schelă, de la zece metri

 

Un muncitor român, de 61 de ani, a murit, la începutul lunii, după ce a căzut de pe o schelă, de la o înălțime de zece metri într-un șantier din Bertoldi, un cătun al municipiului Lavarone. Ladislau Balogh, în vârstă de 61 de ani, cetățean român și rezident de mult timp în Veneto, a decedat pe loc.

Colegii românului povestesc că bărbatul lucra la una dintre cele două case, aflate în renovare. Era pe acoperiș, lângă o grindă de lemn, când s-a produs accidentul de muncă. Unii muncitori povestesc că victima s-a dezechilibrat și a căzut de pe acoperiș, alunecându-se între perete și schelă, apoi s-a lovit violent cu capul de pământ. Totul s-a întâmplat în jurul orei 10.45. Maistrul a fost cel care a dat alarma.

Pompierii, ambulanțA și un elicopter medical din localitatea Lavarone au intervenit la fața locului, dar pentru bărbat nu s-a mai putut face nimic. Carabinierii și inspectorii de muncă urmează să verifice cine se face vinovat de producerea acestui incident fatal, scrie corrieredelveneto.corriere.it.

Primarul din Lavarone, Isacco Corradi, a ajuns și el la fața locului. „Aceasta este o veste tristă, care nu poate fi comentată. Problema deceselor pe șantiere ar trebuie să revină în atenția politicienilor: nu ar trebui să mori niciodată la locul de muncă", a declarat primarul. Tot vineri dimineața, au mai avut loc alte două accidente de muncă: unul la Cavizzano, în Val di Sole și unul la Cavedine, în Valle dei Laghi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel