Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Român, prins de polițiști în timp ce transporta ilegal medicamente pentru tratarea COVID-19
WhatsApp
Carabinierii au depistat un cetățean român, care transporta ilegal doi căței maltezi, închiși într-un suport ascuns, și mai multe sticle cu tratament împotriva Covid-19.
Italia. Român, prins de polițiști în timp ce transporta ilegal medicamente pentru tratarea COVID

Potrivit ilgazzettino.it, ca urmare a intensificării controalelor în preajma sărbătorilor de sfârșit de an, derulate în mai multe zone din Italia, ofițerii financiari ai Comandamentului Provincial din Rovigo, au oprit o dubă care venea din Europa de Est, aceasta fiind condusă de un cetățean român.

Furgoneta, aparent descărcată și goală la prima vedere, în urma unui control mai amănunțit, s-a constatat că aceasta avea la bord doi căței maltezi. Animalele erau închise într-un suport ascuns sub niște obiecte. Astfel, în urma verificărilor efectuate de carabinieri, s-a constatat că cei doi căței nu aveau microcip, nu aveau documentele prevăzute de lege, respectiv un pașaport sau alt document corespunzător, și nu erau vaccinați antirabic.

De asemenea, în urma unor controale suplimentare, Garda Financiară din Loreo a descoperit că, sub bancheta din spate a furgonetei, românul a ascuns cinci flacoane de 500 ml cu un medicament numit "EVOMEC PLUS 500 ml", de producție românească, al cărui principiu activ este "Ivermectina".

În urma acestei descoperiri, conducătorul auto nu a putut furniza niciun document de însoțire sau explicații credibile cu privire la motivele pentru care deține aceste medicamente.

 

Ivermectina, utilizată în tratarea formelor ușoare de COVID-19

 

Ivermectina este un medicament vermicid utilizat în medicina veterinară, destinat în mod obișnuit pentru tratamentul bolilor parazitare. Cu toate acestea, rapoarte recente din presă indică faptul că medicamentele pe bază de această substanță sunt folosite pentru tratamentul la domiciliu al Covid, de către persoane care nu doresc să folosească tratamente autorizate, deși autoritățile nu au aprobat aceste tratamente.

Ca urmare a constatărilor, poliția a confiscat cei doi căței (care au fost încredințați unui adăpost pentru animale) și a impus sancțiuni administrative de până la 14.000 de euro șoferului, care a fost, de asemenea, reclamat la Parchetul local pentru importul ilegal de droguri, care au fost confiscate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel