Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia preia modelul Germaniei: 100.000 de muncitori români, așteptați în podgoriile din Treviso. „OK pentru carantină activă“
WhatsApp
Giorgio Polegato, președintele Coldiretti Treviso precizează că la nivel regional a solicitat posibilitatea aplicării„ carantinei active”pentru lucrătorii sezonieri români și bulgari, așteptați să culeagă renumitele podgorii italiene.

Muncitorii sezonieri români sunt așteptați la culesul viilor în Italia. Treviso a reușit să obține încuviințare pentru a prelua modelul Germaniei, adică muncitorii sezonieri să fie ținuți în carantină la locul de muncă, în carantină activă așadar.

„Sperăm că modelul Treviso va fi adoptat de Ministerul Sănătății și pentru forța de muncă din recoltare. Nu mai putem aștepta“, a declarat Giorgio Polegato, președintele Coldiretti Treviso, care insistă asupra necesității de a folosi forță de muncă calificată pentru perioada recoltei, potrivit Trevisotoday.it

„Am solicitat la nivel regional posibilitatea aplicării carantinei active pentru lucrătorii sezonieri români și bulgari negativi pentru Covid. Acest lucru ar respecta principiile securității sănătății și ar permite întreprinderilor agricole să continue recoltarea și restaurarea structurilor vătămate.

100.000 de culegători de struguri români

 

Intervenții similare au fost adoptate de administrațiile provinciilor vecine Trento și Bolzano, iar conducerea Coldiretti speră, așteptând răspunsul ministrului Sănătății, că „putem pune în aplicare ceea ce a fost propus în Regiunea noastră, având în vedere caracterul excepțional al situației”.


În urmă cu o lună, președintele Coldiretti (Confederația Națională a Fermierilor), Ettore Prandini, a început corespondența cu ministrul Sănătății, solicitând sprijin pentru rezolvarea acestei probleme privind importul forței de muncă românești. „Daune uriașe asupra întreprinderilor agricole din cauza coronaviruslui, care limitează ajutorul  lucrătorilor agricoli străini, pornind de la români, cea mai prezentă comunitate din mediul italian, cu 100.000 de lucrători sezonieri blocați de ordonanța legitimă care prevede carantina pentru cetățenii care au stat în România și Bulgaria în ultimele 14 zile", semnala atunci acesta.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel