Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia, plan de depășire a perioadei de iarnă: -1 grad în clădiri, perioada de încălzire redusă cu 15 zile
WhatsApp
Italia a publicat planul de depășire a perioadei de iarnă, în contextul reducerii livrărilor de gaze naturale dinspre Rusia. 

Guvernul italian a publicat lista măsurilor prevăzute pentru „realizarea imediată de economii utile la nivel european pentru orice întrerupere a furnizării de gaze din Rusia”.

Printre măsurile preconizate se numără o reducere cu 1 grad pentru încălzirea clădirilor, de la 17 cu plus sau minus 2 grade de toleranță pentru clădirile utilizate pentru activități industriale, artizanale și similare, de la 19 cu plus sau minus 2 grade de toleranță pentru toate celelalte clădiri.

”Limitele de funcționare ale centralelor termice, cu respectarea prevederilor paragrafului 2 al articolului 4 din Decretul prezidențial nr.74/2013, se reduc cu 15 zile în ceea ce privește perioada de aprindere (amânând cu 8 zile data de începere și avansarea cu 7 zile a datei de încheiere) și cu 1 oră în ceea ce privește durata zilnică de aprindere”, se arată în regulamentul citat de La Stampa.

 

Planul Italiei pentru economii la energie

 

Estimările impactului tuturor măsurilor indicate de Regulament „ conduc la un potențial de aproximativ 5,3 miliarde de metri cubi de gaze, având în vedere maximizarea producției de energie electrică din alți combustibili decât gazul (aproximativ 2,1 miliarde de metri cubi de gaze) și economii asociate cu reținerea încălzirii (aproximativ 3,2 miliarde de metri cubi de gaz)”.

La acestea, explică Ministerul Energiei de la Roma, se adaugă măsurile comportamentale care trebuie promovate prin campanii de conștientizare a utilizatorilor în scopul unui comportament mai virtuos în consum.

Guvernul, în coordonare cu companiile ENI și SNAM, a luat măsuri pentru a garanta aprovizionarea cu GNL de pe rute noi: până la 3,5 miliarde de metri cubi din Egipt, până la 1,4 miliarde de metri cubi din Qatar, până la 4,6 miliarde de metri cubi progresiv din Congo, și aproximativ 3,0-3,5 miliarde de metri cubi din provizii aflate în negocieri din alte țări precum Angola, Nigeria, Mozambic, Indonezia și Libia.

 

----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel