Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Noi reguli pentru persoanele infectate cu COVID-19: izolare la domiciliu timp de 5 zile și mască obligatorie
WhatsApp
Italia ar putea introduce noi reguli pentru persoanele pozitive la infecția cu virusul Sars-CoV-2. 

Italia ar putea adopta noi reguli privind izolarea pentru persoanele testate pozitiv la Covid-19. Astfel, Institutul de Boli Infecțioase Lazzaro Spallanzani din Roma a sugerat Ministerului Sănătății ca persoanele pozitive să petreacă cinci zile de izolare la domiciliu, apoi să fie obligate să poarte masca, dacă între timp nu există un test negativ. Deocamdată aceste reguli rămân sub formă de recomandare, precizează agenția ANSA.

Incidența cazurilor de COVID scade în Italia 

 

Potrivit sursei citate, incidența cazurilor de Covid a scăzut pentru toate grupele de vârstă, dar procentul de cazuri în rândul lucrătorilor din domeniul sănătății este în creștere față de săptămâna precedentă.

Noile reguli, deocamdată recomandate, sunt cinci zile de izolare pentru cei asimptomatici și cinci zile pentru cei cu simptome ușoare dacă nu prezintă febră, dar cu prevederea de a folosi masca în zilele următoare dacă testul nu este negativ.

Medicii de la Institutul Spallanzani subliniază că „în multe țări perioada de izolare a persoanelor care au fost testate pozitiv a fost redusă drastic. Considerăm că pentru persoanele asimptomatice, izolarea poate dura 5 zile de la testul cu rezultat pozitiv fără a fi nevoie de un test suplimentar negativ. Cât despre cei cu simptome ușoare, credem că izolarea poate fi întreruptă la 5 zile de la apariția simptomelor, fără febră timp de 24 de ore”.

Medicii recomandă prudență, mai ales în această perioadă în care pot exista suprapuneri cu gripa sezonieră. 

"De asemenea, dacă nu aveți test negativ, ar fi indicat ca în următoarele cinci zile după cele cinci petrecute în izolare să folosiți o mască, în caz de contact cu persoane sensibile”.

 

---------------------------------------------------


Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel