Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Medicul care face teste gratuite în biserici și moschei: "Suntem cu toții egali în pandemie"
WhatsApp
În fiecare sfârșit de săptămână, un medic, Salim El Maoued, oferă teste Covid familiilor, aflate în dificultate, în cabinetul său medical din Arcella. "Pentru familiile numeroase, 15 euro nu este o sumă mică“. Mai multe familii de români au acceptat ajutorul său!

"Suntem cu toții egali în pandemie", a spus medicul Salim El Maoued în timpul anunțului său în fața românilor aflați, ieri, în Biserica Ortodoxă din Camin.

În timpul rugăciunii de vineri, s-a apropiat de imam și a explicat comunității musulmane că, în timpul slujbei, va efectua gratuit tamponări rapide, pentru oricine dorește să le facă. Două zile mai târziu, în biserica ortodoxă San Gregorio din Camin, medicul a anunțat același lucru credincioșilor, în majoritate români.

Salim El Maoued este un medic generalist din Padova și lucrează în cartierul Arcella. A trăit mult timp în Liban, dar se află în Italia din 1982 și cunoaște foarte bine orașul. Cartierul în care se află cabinetul meu, Arcella, este complex, dificil, multietnic, dar frumos tocmai din acest motiv", spune el, "iar oamenii de acolo se confruntă cu dificultăți economice serioase. Astfel de gesturi pot face diferența, sunt lucruri mici, dar care schimbă totul, mai ales pentru familiile numeroase".

 

 Medicul care face teste gratuite în biserici și moschei: "Suntem cu toții egali în pandemie"

 


Salim El Maoued a pornit de la o constatare: "În prezent, există multe persoane care ar dori să verifice dacă sunt pozitive, chiar dacă doar din îngrijorare sau pentru că simt anumite simptome ușor de confundat cu bolile de sezon", spune el. Și, în orice caz, testele costă 15 euro fiecare, ceea ce nu este o cheltuială mică pentru o familie numeroasă".

Și astfel, în fiecare sâmbătă și duminică, de la ora 14.00 la 16.00, El Maoued oferă tampoane gratuite în biroul său tuturor celor care le solicită prin e-mail. La coadă se află proprii săi pacienți, dar și pacienții altor medici de familie. Sunt acolo pentru toți cetățenii care au nevoie de ele, nu trebuie să fie pacienții mei", spune el: "Împreună cu testele dau și măști Ffp2, nu văd de ce toți pacienții trebuie să le plătească din buzunarul propriu atunci când au nevoie, potrivit Corriere.

Decizia sa este strâns legată de asociația "Medicina Etica", din care face parte. Asociația strânge bani în scopuri caritabile și cumpără măști, tampoane și materiale medicale în vrac. "Ceea ce vrem să transmitem este că suntem cu toții egali în fața pandemiei, că convingerile religioase nu contează și că toată lumea are dreptul să se simtă în siguranță.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel