Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Mario Draghi i-a predat duminică ştafeta Giorgiei Meloni ca prim-ministru
WhatsApp
Premierul italian aflat la sfârşit de mandat, Mario Draghi, i-a predat duminică ştafeta Giorgiei Meloni, prima femeie din istoria Italiei care va conduce un guvern al acestei ţări, informează AFP.
Italia. Mario Draghi i-a predat duminică ştafeta Giorgiei Meloni ca prim-ministru

Această etapă strict protocolară a fost marcată de predarea simbolică de către Mario Draghi către succesoarea sa a clopoţelului din argint utilizat de preşedintele Consiliului pentru a reglementa dezbaterile în Consiliul de Miniştri.

Giorgia Meloni, lidera partidului post-fascist Fratelli d'Italia învingător în alegerile legislative, a fost desemnată vineri să formeze guvernul de către preşedintele Sergio Mattarella.

Giorgia Meloni, în vârstă de 45 de ani, a acceptat această responsabilitate, devenind astfel prima femeie chemată să ocupe această funcţie în istoria ţării.

Noul premier Giorgia Meloni şi miniştrii săi, care formează guvernul cel mai de dreapta şi cel mai eurosceptic al Italiei din 1946, au depus jurământul sâmbătă dimineaţă jurământul la Palatul Quirinale.

Vezi și

 

Giorgia Meloni: Noul guvern italian va fi pro-NATO și pro-european

 

Giorgia Meloni, care este așteptată să fie următorul prim-ministru al Italiei, a aruncat miercuri zarurile partenerilor săi de coaliție de dreapta, afirmând că noul său guvern va fi pro-NATO și va face parte pe deplin din Europa.

Declarația sa intransigentă a venit după ce aliatul său conservator Silvio Berlusconi și-a reiterat simpatia pentru președintele rus Vladimir Putin și l-a acuzat pe președintele ucrainean Volodymyr Zelenskiy de declanșarea războiului.

Într-o declarație dură, Meloni a spus că orice partid care nu este de acord cu linia sa de politică externă nu ar trebui să se alăture guvernului, care urmează să intre în funcție săptămâna viitoare.

 Giorgia Meloni: "Cu noi la guvernare, Italia nu va fi niciodată veriga slabă în Occident"

 

Meloni a apărat cu fermitate Ucraina de când Rusia a lansat invazia în februarie și a susținut sancțiunile occidentale împotriva Moscovei

 

"Cu privire la un singur lucru am fost, sunt și voi fi întotdeauna clar. Intenționez să conduc un guvern cu o linie clară și neechivocă de politică externă", a declarat ea. "Oricine nu este de acord cu această piatră de temelie nu poate face parte din guvern".

Berlusconi, în vârstă de 86 de ani, este un prieten de lungă durată al lui Putin și, într-o primă scurgere de informații audio publicată marți, el a dezvăluit parlamentarilor din partidul său Forza Italia că a reluat legătura cu președintele rus și că a făcut schimb de "scrisori dulci" și cadouri.

Într-un al doilea fișier, difuzat miercuri de agenția de presă LaPresse, Berlusconi a declarat că Ucraina a scufundat un acord de pace din 2014, care a fost conceput pentru a pune capăt unui război separatist dus de vorbitori de limbă rusă în regiunile Donetsk și Luhansk din estul Ucrainei.

Repetând acuzațiile făcute de Putin, care au fost negate de Ucraina, Berlusconi a spus că Zelenskiy a înrăutățit mult situația când a venit la putere în 2019.

Continuă știrea aici...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel