Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Festival folcloric de Ziua Națională a României, la Asti: „A fost o ocazie deosebită de a pune în valoare frumusețea tradițiilor noastre“ (FOTO)
WhatsApp
Comunitatea românilor din Asti au celebrat Ziua Națională a României, duminică, 27 noiembrie 2022, în Parcul Borbore. 

Cu ocazia Zilei Naționale a României, comunitatea românilor din Asti au organizat un festival folcloric în Parcul Borbore. Duminică, 27 noiembrie 2022, de la ora 15.00, în Parcul Borbore din Asti a avut loc un flash-mob cu dansuri tradiționale românești.

„Având în vedere că avem o comunitate mare de români în Asti și provincie, am luat inițiativa de a organiza acest eveniment pentru a da posibilitatea conaționalilor de a sărbători Ziua Națională a României,împreună. Este foarte important pentru comunitate să își mențină identitatea și rădăcinile culturale“, a declarat, pentru Știri Diaspora, organizatoarea evenimentului, Narcisa Lungu.

La eveniment au participat zeci de români, dar și reprezentanți ai autorităților publice locale, care au venit să aducă un omagiu de Ziua Națională  României și să mulțumească românilor pentru contribuția lor în comunitate.

7. -imagine fara descriere- (317267770_677052883812155_9060026706934081583_n-1.jpg)

„Aș dori să mulțumesc tuturor reprezentanților comunității românești, a fost o ocazie deosebită de a pune în valoare frumusețea portului nostru național și a tradițiilor noastre.

Mulțumesc de asemenea domnului primar, Maurizio Rasero, domnului responsabil pentru cultură, Paride Candelaresi și domnului profesor doctor Maggiorino Barbero, care ne-au onorat cu prezența lor la eveniment.

La mulți ani dragi români!“, este mesajul pe care organizatoarea evenimentului, Narcisa Lungu, l-a transmis prin intermediul ȘtiriDiaspoa.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel