Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Două familii de români au fost denunțate: încasau ilegal un venit de cetățenie de 500.000 de euro
WhatsApp
Finanțele din Treviso au reușit să demaște o schemă frauduloasă în valoare de 500.000 de euro, în care 14 persoane de naționalitate română au încasat ilegal venitul de cetățenie.
Italia. Două familii de români au fost denunțate: încasau ilegal un venit de cetățenie de 500.000 de euro

Această descoperire zguduie comunitatea locală și ridică întrebări cu privire la sistemul de control și verificare a ajutoarelor sociale din Italia.

 

Ancheta finanțelor

 

Anchetatorii de la Finanțele din Treviso au demarat o investigație amănunțită cu privire la beneficiarii venitului de cetățenie, care a dezvăluit o schemă de fraudă extinsă. În total, 14 persoane de etnie au fost denunțate în urma investigației pentru încasarea ilegală a venitului de cetățenie, în sumă totală de 300.000 de euro.

Acești indivizi au fost suspectați că au furnizat informații false în cererile lor de venit de cetățenie începând cu anul 2019. Ei au indicat adrese de domiciliu separate pentru a apărea ca familii distincte și, astfel, au primit mai mulți bani decât aveau dreptul.

De asemenea, investigația a dezvăluit că acești oameni au omis să declare venituri suplimentare în valoare de peste 500.000 de euro provenite din vânzări de mașini și alte tranzacții comerciale. Acest lucru reprezintă o încălcare gravă a regulilor, deoarece veniturile suplimentare ar fi trebuit să fie declarate și impozitate corect.

 

Abuzul în timpul pandemiei

 

În plus, unul dintre suspecți a beneficiat de venituri de urgență, o măsură implementată pentru a ajuta persoanele care au întâmpinat dificultăți financiare în timpul pandemiei.

Cu toate acestea, investigația a arătat că acest individ nu era eligibil pentru aceste ajutoare, dar a reușit să le obțină în mod ilegal.

 

Reacția autorităților

 

Toți cei 14 suspecți au fost denunțați la Procuratura din Treviso și la birourile competente ale Inps (Institutul Național de Securitate Socială). Aceștia vor fi supuși acțiunilor legale și vor trebui să returneze sumele de bani obținute ilegal, conform Il Messaggero.

Această descoperire scoate la lumină importanța unui sistem de control și verificare adecvat al ajutoarelor sociale pentru a preveni astfel de abuzuri. Comunitatea locală și autoritățile din Treviso așteaptă acum rezultatele proceselor legale și speră că aceasta va servi drept lecție pentru cei care ar încerca să exploateze sistemul social în mod fraudulos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel