Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia: Mărturiile românilor aflați în carantină, în "zona roșie”
WhatsApp
11 zone din Italia sunt în carantină, după ce noul tip de coronavirus a ucis deja 12 oameni. 

Românii care trăiesc în „zonele roșii” din Italia, acolo unde mai multe localități au intrat în carantină, au filmat străzile pustii și blocate de polițiști. Din filmulețele făcute și postate pe Internet se vede cât de greu se poate ajunge în zona de carantină, dar și faptul că noaptea pe străzi circulă doar ambulanțe.

Nadia, o româncă stabilită în Italia, a surprins spaima provocată de virusul chinezesc. Femeia a filmat șoseaua pustie care duce spre Codogno, una dintre cele 11 „zone roșii”. Foarte rar îi apar în cale oameni. Prima ei încercare de a intra în localitate eșuează. Polițiștii sunt peste tot. Femeia se întoarce și încearcă să intre pe un alt drum. Un loc de relaxare, până nu demult înțesat de lume, acum este pustiu. Ea eșuează și a doua oară să intre în Codogno. Nu poate trece de cordonul de polițiști. Abia a treia oară este cu noroc. Femeia trebuie să le arate însă actele polițiștilor. Aceștia vor să știe de unde vine și unde se duce. Le explică acestora că face un filmuleț pentru românii de acasă, procupați de situația rudelor lor aflate în zona roșie.

Elena este o altă româncă stabilită în Italia. Ea locuiește în Casalpusterlengo, localitate aflată în zona de carantină. Femeia a îndrăznit să iasă azi-noapte din casă. Ea a observat că singurele mașini care tranzitau zona erau ambulanțele, semn că oamenii cereau constant ajutorul medicilor, relatează Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel