Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Coșmarul unei românce ajunsă, la miezul nopții, cu cei doi copii în stradă, s-a terminat datorită carabinierilor
WhatsApp
Un român a fost arestat după ce, după 10 ani de agresiuni, partenera lui, tot o conațională, a decis să rupă tăcerea și să ceară ajutorul carabinierilor, după o ceartă violentă care de generat rapid. Pentru a-și salva viața, femeia din Torella del Sannio, o comună în Provincia Campobasso, Molise din sudul Italiei, a ieșit pe stradă împreună cu cei patru copii și a cerut ajutorul oamenilor legii.

Cronica unui nou episod de violență împotriva femeilor, la apogeul unor certuri conjugale. Rele tratamente împotriva membrilor familiei și a concubinilor este acuzația adusă unui român de 45 de ani, care, vineri seara târziu, și-a obligat partenera de să se refugieze în stradă împreună cu copiii minori ai acesteia, în așteptarea intervenției carabinierilor.

Femeia, cuprinsă de panică și condusă de frică, pentru a scăpa de violențele bărbatului, exagerate și pe fondul consumului exagerat de băuturi alcoolice, a decis să sune la 112 pentru a cere ajutor și să fugă din casă, având în vedere zona izolată și departe de alte locuințe, făcând ca încercarea de a striga după ajutor să fie zadarnică.

O patrulă a carabinierilor din Torella del Sannio a ajuns imediat la fața locului și l-a găsit pe bărbat într-o stare evidentă de agitație psihică și fizică, în interiorul casei, iar pe femeie lângă ușă, cu cei doi copii.

Rapiditatea și promptitudinea carabinierilor au intervenit pentru a pune capăt unei dispute violente care ar fi putut avea consecințe mai grave, având în vedere efectul perturbator al alcoolului. Bărbatul, probabil din motive de gelozie, începuse o ceartă cu partenera sa, care a degenerat rapid în violență. Femeia a suferit leziuni în urma loviturilor pe care bărbatul i le-a aplicat, fără a ține cont de prezența copiilor care asistau la scenă.

Victima, care a fost însoțită la sediul secției, a relatat o situație dificilă de conviețuire cu tatăl copiilor săi, în principal din cauza faptului că acesta nu avea un loc de muncă stabil și, profitând de venitul de cetățenie, petrecea zile întregi abuzând de băuturi alcoolice. Un incident recent, petrecut pe 3 octombrie, o obligase să ceară intervenția carabinierilor, dar atunci nu a vrut să le povestească totul ofițerilor care au intervenit, reducând episodul la o simplă discuție.

Italia. Coșmarul unei românce ajunsă, la miezul nopții, cu cei doi copii în stradă, s-a terminat datorită carabinierilor

 

Cu toate acestea, în rechizitoriu, ea a relatat hărțuirile pe care le-a suferit timp de aproximativ zece ani și care au fost întotdeauna ascunse din cauza absenței membrilor familiei sau a prietenilor în Italia, având în vedere originea română a celor doi, care nu era secundară față de faptul că bărbatul era singura sursă de venit pentru copiii ei.

Ultima agresiune pe care o suferise însă, atât din punct de vedere al violenței, cât și al motivelor, o speriase vizibil, în așa măsură încât a învins rezistența pe care o avea în a depune plângere împotriva bărbatului.

Agresorul, care a fost readus la calm, la finalul anchetei a fost plasat în arest și trimis la închisoarea din Campobasso până la audierea de validare.

Comandantul Companiei de Carabinieri Bojano reiterează întotdeauna importanța raportării imediate a violențelor suferite, încă de la primul episod, și subliniază importanța evitării întâlnirilor lămuritoare, ci a faptului de a se baza pe instituții și pe rețeaua de protecție, de acum încercată, o decizie pe care victima de astăzi nu intenționa încă să o ia, sigură de pocăința bărbatului, care ar fi putut plăti cu consecințe mult mai grave și mai serioase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel