Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Ciocniri violente între protestatari și forțele de ordine, la Roma: Manifestanții au aruncat cu petarde spre polițiști (VIDEO)
WhatsApp
Ciocniri violente între protestatari și forțele de ordine, la Roma, la protestul „Io Apro“ unde au lua parte mi mulți proprietari de restaurante, cafenele, săli de sport și alte afaceri afectate de măsurile drastice de combatere a pandemiei, adoptate în Italia.  Dar pe lângă aceștia, există și membri ai Casapound. Peste 50 de persoane care erau în drum spre marș au fost reținute . „Ne separăm de ceea ce s-a întâmplat în piață și de protestul Casapound”, este comentariul unuia dintre liderii mișcării „IoApro”.

Tensiuni în Piazza San Silvestro, unde s-au adunat nu numai proprietarii de restaurante și alte afaceri, ci și exponenții Casapound. „Ne separăm de ceea ce s-a întâmplat în piață și de protestul lor”, a spus unul dintre liderii mișcării „IoApro”, Umberto Carriera. În timpul protestelor, petardele și obiecte au fost aruncate de manifestanți. Un grup de manifestanți care a blocat traficul a fost reținut de poliție în Piazzale Flaminio.

Ciocniri, petarde și confetti în Roma în timpul protestului neautorizat al manifestanților mișcării „IoApro” care a adunat oameni din toată Italia.  În Piazza San Silvestro, un grup de manifestanți cu brațele ridicate s-au îndreptat spre cordonul poliției. În frunte, niște tineri de extremă dreaptă care au lansat bombe de fum și niște bombe de hârtie pe marginea Via del Tritone.

Protestatarii au sosit din diferite regiuni ale Italiei pentru a protesta împotriva închiderilor din cauza urgenței Covid

Organizatorii „IoApro” au ales Piazza San Silvestro ca loc de concentrare și apoi au dat viață unei procesiuni spre Montecitorio/

În mijlocul lozincilor și steagurilor tricolore, manifestanții și-au revendicat dreptul la muncă. „Suntem familii, nu suntem infractori, suntem oameni care lucrează 14 ore pe zi”, au strigat ei la megafon.

Unii restauratori au protestat împotriva lor: „Nu ești muncitor, ce vrei?” Între timp, agenții din echipele de intervenție au poziționat vehiculele blindate pentru a împiedica manifestanții să ajungă la Montecitorio.

Odată cu trecerea orelor, și în ciuda ploii, tensiunea a devenit din ce în ce mai palpabilă, mai ales odată cu sosirea în piață a reprezentanților Casapound.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel