Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Bonus pentru noii angajați, sub 30 de ani: Decretul privind munca prevede scutiri de 60 la suta din salariul lunar
WhatsApp
Guvernul Italiei pregătește un nou decret privind munca, care prevede și un bonus pentru angajarea persoanelor sub 30 de ani. Companiile vor beneficia de o scutire egală cu 60% din salariul lunar brut impozabil în scopuri de securitate socială.

Un stimulent pentru ca firmele să angajeze mai mulți tineri. Guvernul Meloni pregătește prima de angajare pentru cei sub 30 de ani, o modalitate de a reduce numărul celor care nu studiază și nici nu lucrează, categorie din care fac parte 3 milioane de tineri din peninsulă.

În proiectul noului decret privind munca, care ar trebui să ajungă în curând în Consiliul de Miniștri și care este compus în prezent din 40 de articole, se regăsesc intervenții pentru modificarea venitului de cetățenie. După cum explică Il Sole 24 Ore, măsura ar trebui să conțină o noutate în materie de angajare: textul ar trebui să prevadă un bonus pentru angajatorii privați și care va viza Neet (Not in education, employment or training) cu vârsta sub 30 de ani, înregistrați în programul operațional național "Inițiativa pentru ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor".

Tinerii sub 30 de ani, încurajați să se angajeze

 

Legislația ar urma să traseze o bonificație, care va fi recunoscută pentru o perioadă de 12 luni, egală cu 60% din salariul lunar brut impozabil în scopuri de securitate socială. Bonificația va fi plătită, prin ajustare, numai pentru noile angajări efectuate de la 1 iunie până la sfârșitul anului, atât pentru contractele pe perioadă nedeterminată, inclusiv cele temporare, cât și pentru ucenicia profesională, cu excepția sectorului de muncă la domiciliu.

Potrivit estimărilor din raportul tehnic anexat, măsura ar putea produce aproximativ 70.000 de noi angajări de tineri sub 30 de ani până în 2023, din care 56%, respectiv 39.000 de persoane cu contract de ucenicie stabil sau profesional, pentru un salariu mediu lunar, calculat la nivelul anului 2021, de 1.300 de euro.

Stimulentul poate fi cumulat cu scutirea totală de trei ani pentru noile angajări (inclusiv transformările de raporturi pe durată determinată) pe durată nedeterminată de sub 36 de ani efectuate între 1 ianuarie și 31 decembrie 2023, dar și cu alte scutiri sau reduceri ale ratelor de finanțare încă în vigoare.

Măsura va fi acoperită, pentru anul 2023, cu cele 80 de milioane de euro din programul operațional "Inițiativa pentru ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor", conform alocării regionale deja aprobate. Pentru 2024, în schimb, acoperirea este estimată la 51,8 milioane.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel