Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Bonus de 200 de euro pentru badante și ajutoarele domestice: Cum pot beneficia lucrătorii români de acești bani
WhatsApp
Guvernul Draghi începe plata unui bonus de 200 de euro pentru 920.722 de lucrători din Italia, între care și români, din rândul menajerelor și îngrijitorilor de persoane.

Printre cei 28 de milioane de lucrători cu un venit anual brut total mai mic de 35.000 de euro care vor primi bonusul de 200 de euro prevăzut de guvernul Draghi în ultimul decret, se numără și lucrătorii casnici angajați de familii: sunt 920.722 de lucrători casnici obișnuiți, pentru că sunt înregistrați regulat la Inps, potrivit datelor Osservatorio Nazionale Domina sul Lavoro Domestico.

Bonus de 200 de euro pentru badante și ajutoarele domestice

 

Dar cine va plăti prima? Nu familiile vor fi cele care vor plăti o singură dată, pentru că - explică directorul Observatorului, Massimo De Luca - familiile nu sunt înlocuitori de taxe și, prin urmare, singura soluție este ca acestea să le primească prin Inps". Prin urmare, ar trebui să se utilizeze aceeași metodă ca și în cazul Covid one-off din 2020.

"Așteptăm să aflăm detalii despre când și cum va fi plătită: în fiecare zi primim multe cereri de la lucrătorii casnici care ne întreabă cum să o obținem. Printre cele mai frecvente întrebări se numără cele ale lucrătorilor nedeclarați (60% din totalul angajaților) care sunt interesați de bonus, dar care, teoretic, nu ar trebui să fie eligibili decât dacă sunt șomeri, așa cum prevede decretul. Acest lucru subliniază încă o dată necesitatea de a face distincția între politicile de combatere a sărăciei și cele de ocupare regulată a forței de muncă“, afirmă Andrea Zini, președinta Assindatcolf, Asociația Națională a Lucrătorilor Domestici.

G Ad:

Bonus 200 euro: beneficiari

 

Grupul de beneficiari, aproximativ 28 de milioane de persoane, include toți lucrătorii - salariați, lucrători independenți și profesioniști -, pensionari, beneficiari de venit de cetățenie, șomerii care în luna iunie au avut parte de ajutorul de șomaj sau Naspi, lucrătorii sezonieri și, bineînțeles, lucrătorii casnici. Singura condiție este ca aceștia să aibă un venit total care să nu depășească 35.000 de euro pe an.


Când va fi plătit?


Bonusul va fi plătit într-o singură tranșă, prevăzută de guvern pentru a compensa pierderea puterii de cumpărare ca urmare a saltului inflației la 6,2%. Bonusul va fi inclus în pachetul salarial cu salariile din iulie, în timp ce pentru pensionari va fi achitată de Inps (sau alte fonduri de asigurări sociale existente) prin intermediul cecului lunar de pensie.

Persoane care desfășoară activități independente și profesioniști


Pentru cei care desfășoară activități independente și profesioniști, guvernul va înființa un fond ad hoc la Ministerul Muncii, așa cum a propus ministrul pentru familie, Elena Bonetti, susținută de ministrul pentru relația cu Parlamentul, Mariastella Gelmini, iar plata ar trebui să aibă loc tot în luna iulie. Un decret ulterior al Ministerului Muncii va defini modalitățile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp

TOP CELE MAI CITITE STIRI

Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
27 iun, 12:16
DCMedical.ro
25 iun, 11:46
DCBusiness.ro
27 iun, 11:33
DefenseRomania.ro
24 iun, 13:33
DCBusiness.ro
27 iun, 11:33
DefenseRomania.ro
24 iun, 13:33
DCNews.ro
27 iun, 12:16
DCMedical.ro
25 iun, 11:46
Spectacola.ro
26 iun, 15:47
Spectacola.ro
26 iun, 15:47
RadioDCNews.ro
27 iun, 12:08
RadioDCNews.ro
27 iun, 12:08
Astrosens.ro
21 iun, 12:35
Astrosens.ro
21 iun, 12:35