Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Bagajul de mână va fi din nou PERMIS la îmbarcarea în avion. Reguli noi şi pentru călătoriile cu trenul
WhatsApp
Cei care călătoresc cu avionul de mâine se vor putea îmbarca cu bagaje de mână. Interdicția impusă pe 26 iunie pentru bagajele plasate pe coșurile din avioane va fi eliminată prin noul decret al primului ministru care intră în vigoare la miezul nopții, potrivit cotidianului Corriere della Sera.

Dar noutăți sunt și pentru cei care călătoresc cu trenul: distanța dintre pasageri poate fi mai mică de un metru dacă scaunele sunt verticale.

Acestea sunt singurele măsuri convenite de miniștrii competenți.

Redeschiderile planificate pentru discoteci interioare, târguri, festivaluri, evenimente publice se amână cu încă două săptămâni, în așteptarea scăderii curbei epidemiologice.

Pot fi făcute ajustări suplimentare înainte de publicarea dispoziției în Monitorul Oficial. Ministrul Sănătății Roberto Speranza urmează să o prezinte în Parlament.

Există necesitatea de a respecta în continuare trei măsuri fundamentale: masca în locuri închise, distanța de un metru între oameni, igiena mâinilor.

Regulile se schimbă și în Lombardia.

Obligația de a avea gura și nasul acoperit se va aplica în aer liber numai dacă nu este posibil să se păstreze spațiul minim între alte persoane. Măsura guvernamentală va dura două săptămâni, însă poate fi modificată dacă există modificări semnificative în comparație cu tendința curbei epidemiologice.

 

Măști numai în interior

 

În toată Italia, obligația de a purta mască rămâne în birourile publice, magazine, baruri și restaurante, atunci când nu stai la masă. Masca este obligatorie și pentru cei care intră la sala de sport, merg la coafor sau saloane de înfrumusețare, la cinema sau la teatru și muzee. În schimb, interdicția de a fi în aer liber, fără o mască care a fost în vigoare până acum în Lombardia, se încadrează. Ordinul guvernatorului Attilio Fontana prevede că trebuie purtat în aer liber, dar numai dacă nu poate fi asigurată distanțarea interpersonală anti-contagiune, după cum sugerează comitetul tehnico-științific.

 

Bagaje şi haine la bordul avionului

 

Enac a comunicat restricțiile privind zborurile solicitate de Ministerul Sănătății anul trecut, pe 26 iunie, specificând că „pasagerii nu au voie să poarte la bord decât bagaje de dimensiuni care pot fi plasate sub scaunul din fața scaunului atribuit, deoarece din motive de sănătate, utilizarea coșurilor din avioane nu este permisă în niciun fel. O dispoziție care va fi eliminată de Dpcm.

Bagajul de mână poate fi adus la bord, dar în caz de supraaglomerare a avionului, administratorul va putea să stabilească ce tip de bagaj trebuie verificat. Dacă există articole de îmbrăcăminte care nu sunt purtate, va fi obligatorie păstrarea lor în plicurile sterilizate puse la dispoziție de companie, așa cum se întâmplă acum pentru genți sau încălțăminte atunci când mergeți la sală sau coafor.

 

Distanța în tren

 

Pentru cei care călătoresc cu trenul, obligația de a sta pe scaune alternative rămâne, dar dacă scaunele sunt într-un rând vertical, distanța de un metru nu poate fi respectată. Cu toate acestea, societatea de administrare va trebui să garanteze un sistem de ventilație „reînnoit”. Tehnicienii Ministerului Transporturilor condus de Paola De Micheli au propus schimbarea și - dacă este de acord ministrul Sănătății - regula va fi inclusă în Dpcm.

 

Discoteci, festivaluri și târguri

 

Dispoziția aflată în vigoare prevedea redeschiderea discotecilor în interior și lumina verde pentru festivaluri, târguri și evenimente publice începând cu 14 iulie. O relaxare pe care Speranza a considerat că nu trebuie să o confirme, în condițiile în care numerele referitoare la noile infecții nu oferă o garanție suficientă. În regiunile în care indicele Rt, care indică transmisibilitatea coronavirusului, este cu mult sub zero, guvernanții vor putea autoriza redeschiderile „asumându-și responsabilitatea alegerii”, după cum a reiterat ministrul Francesco Boccia în aceste zile.

 

Starea de urgență

 

După semnarea noului Dpcm, o rezoluție a Consiliului de Miniștri va trebui să decreteze prelungirea stării de urgență care expiră la 31 iulie. Premierul Giuseppe Conte a anunțat că Parlamentul va trebui să-l ratifice după raportul său către Camere.

La acel moment, șeful guvernului va reitera necesitatea menținerii situației actuale, mai ales pentru eficientizarea procedurilor de achiziții publice care în săptămânile următoare vor servi la garantarea proviziilor pentru reluarea activităților școlare. Și, prin urmare, pupitre, distanțiere și toate materialele necesare pentru a proteja profesorii, personalul și studenții împotriva riscului de infecție. Această procedură este utilizată deja pentru achiziționarea tranzacțiilor pentru două milioane de teste în ceea ce privește îngrijirile profesioniștilor și îngrijirile le vor suporta cu două părți înainte de reluare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel