Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Avertismentul medicilor despre gripă: "Copiii sunt în pericol”. Lombardia oferă vaccinuri gratuite începând de sâmbătă
WhatsApp
Vaccin antigripal gratuit pentru toată lumea "Începând de sâmbătă, 26 noiembrie, Regiunea Lombardia va oferi gratuit vaccinul antigripal întregii populații din Lombardia, nu doar grupurilor țintă, cum ar fi copiii, persoanele de peste 60 de ani sau cele cu risc din cauza unor patologii".
Italia. Avertismentul medicilor despre gripă: "Copiii sunt în pericol”. Lombardia oferă vaccinuri gratuite începând de sâmbătă / Foto: Unsplash

Acest lucru a fost anunțat de președintele Regiunii Lombardia, Attilio Fontana, și de consilierul pentru bunăstare, Guido Bertolaso. "Am luat această decizie", a explicat Fontana, "în urma ultimului buletin al medicilor santinelă InfluNet", care a înregistrat la 13 noiembrie "deja 1,180 milioane de italieni afectați de gripă, dintre care aproape 390.000 într-o săptămână.

 

Lombardia oferă vaccinuri gratuite începând de sâmbătă

 

Un sindrom gripal "care s-ar prezenta cu simptome respiratorii de o anumită gravitate, în special pentru persoanele în vârstă, cele fragile și copiii sub cinci ani". Bertolaso amintește că "circulara ministerială prevedea că, la sfârșitul campaniei, regiunile cu stocuri disponibile puteau extinde oferta de vaccin la întreaga populație". Regiunea Lombardia stabilise sfârșitul campaniei pentru 15 decembrie.

"Având în vedere rezultatele excelente", a explicat Bertolaso, "obținute în comparație cu anul trecut, 1.249.871 de vaccinări efectuate pe 21 noiembrie, față de 1.051.000 în 2021, am decis să devansăm oferta pentru sâmbăta viitoare, cu ocazia unor zile vax oferite de Centrele de Vaccinare, situate pe întreg teritoriul.”

Vaccinările pot fi administrate de către medicii generaliști, pediatri, farmacii sau centre de vaccinare. Rezervările pot fi făcute la medicul de familie sau pe site-ul regional.

Vezi și

 

Covid Italia. Explozie de infecții în Toscana: 3620 de noi cazuri pozitive pentru virus și 14 decese

 

Explozie de cazuri de Covid în Toscana, Italia: 3620 de noi cazuri pozitive pentru virus și 14 decese. De asemenea, un număr de 59.841 de persoane se află în izolare la domiciliu.

3.620 de cazuri noi de Covid-19 au fost înregistrate în Toscana în ultimele douăzeci și patru de ore: 458 au fost confirmate prin test molecular, iar celelalte 3.162 prin test rapid.

Astfel, numărul persoanelor infectate depistate în regiune de la începutul pandemiei se ridică la 1 509 856. Noile cazuri sunt cu 0,2% mai multe decât totalul din ziua precedentă. Cei vindecați au crescut cu 0,1% (2.126 de persoane), ajungând la 1.438.394 (95,3% din totalul cazurilor).

Datele, referitoare la evoluția pandemiei, sunt cele constatate astăzi pe baza solicitărilor Protecției Civile Naționale.

În acest moment, în Toscana există, așadar, 60 336 de cazuri pozitive, adică cu 2,5% mai multe față de ieri. Dintre aceștia, 495 (cu 45 mai mulți decât ieri) se află în spital: 18 (cu 4 mai mulți) sunt la terapie intensivă, conform Il Messaggero.

Continuă știrea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel