Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia ar putea renunța la starea de urgență: "Este semn al sfârșitului"
WhatsApp
Situația pandemică s-ar putea încheia în curând și în Italia, conform presei locale. Toate rapoartele indică faptul că varianta Omicron ar putea fi ținută sub control și, de asemenea, indicele de transmisibilitate a scăzut sub 1, semn al sfârșitului.
mario draghi

Introdusă la 31 ianuarie 2020 de premierul Giuseppe Conte, starea de urgență a fost prelungită de mai multe ori. Mai exact, ultimele trei prelungiri au fost decise în aprilie, iulie și decembrie 2021 de premierul Mario Draghi. În ultimul caz, a fost necesară de o lege în Parlament pentru a reglementa caracterul excepțional al situației pandemice care, însă, s-ar putea încheia în curând.

 

Ce schimbări vor urma din punct de vedere economic


Fără o altă stare de urgență, munca la distanță ar trebui mai presus de toate să fie reglementată. Conform corriere.it va fi nevoie de acorduri individuale și de noul protocol pentru sectorul privat semnat la 7 decembrie, privind modul de desfășurare al activităților la locul de muncă. Starea de urgență permite atât angajaților din sectorul public, cât și din cel privat să recurgă la "Smart working" prin derogare de la acordurile sindicale sau individuale cu compania.

Ce se va întâmpla cu centrele de vaccinare 



Cea mai plauzibilă soluție în managementul sănătății, în cazul în care perioada de urgență s-ar încheia, ar consta în modificarea campaniei de vaccinare. O mare parte a centrelor de vaccinare ar urma să fie demontate pentru a canaliza campania către medicii de familie, pediatri și spitale. Chiar dacă starea de urgență nu va fi prelungită, cei care nu se vaccinează se pot confrunta cu penalități.

De asemenea, după eliminarea stării de urgență, guvernul va suferi câteva schimbări. Așa-numita „cameră de control” în care participă diverșii guvernatori nu și-ar mai putea desfășura activitatea. Fără o prelungire a stării de urgență, comisarul și Comitetul științific tehnic, înființat la 5 februarie 2020 prin ordin al Ministerului Sănătății, și-ar încheia activitățile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel