Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Aflat pe moarte, un bărbat se căsătorește la ATI: Imediat după nuntă a primit, pe neașteptate, transplantul care i-a salvat viața
WhatsApp
Povestea impresionantă a lui Maurizio, un pacient muribund, aflat în stare critică în secția de terapie intensivă de chirurgie cardiacă. Simțind că sfârșitul e foarte aproape, bărbatul a cerut să se căsătorească cu partenera sa, care îi dăruise un copil în urmă cu două luni. Dar apoi vine cel mai așteptat cadou de nuntă: o inimă nouă. El este salvat în timpul nopții prin transplantul mult-așteptat.
Sursa foto: FanPage.it

Maurizio, în vârstă de 47 de ani, a fost internat în luna iunie la un spital din provincia Cuneo pentru un infarct ventricular stâng masiv, a primit un tratament inițial și a fost transferat de urgență la unitatea de terapie intensivă post-cardiacală din Torino.

Starea sa s-a înrăutățit și devine necesară implantarea unui sistem de asistență circulatorie mecanică (ECMO) pentru a-l stabiliza.

Strategia funcționează, viața îi este salvată, dar treptat apar probleme legate de terapia cu coagulant, necesară pentru ECMO, ceea ce necesită o cerere urgentă pentru o nouă inimă. Așa că pacientul a fost pus pe lista pentru un transplant național de urgență prin intermediul Centrului Regional de Transplant din Piemont,  dar nu se știa când și dacă va fi transplantat vreodată.

Italia. Aflat pe moarte, un bărbat se căsătorește la ATI

 

Bărbatul a devenit tată în urmă cu câteva luni, dar simte că moartea se apropie și astfel cere să se căsătorească cu partenera sa Silvia, în vârstă de 42 de ani, chiar în momentul în care este intubat în ECMO și internat la terapie intensivă.

Căsătoria este definită ca fiind "la sfârșitul vieții" și este sărbătorită după-amiaza de către ofițerul de stare civilă al municipalității din Torino cu baloane și inimioare roșii luminate de lumina diafanoscopului, aparatul care luminează radiografiile și care se află chiar lângă patul său. O nuntă fără flori, cu un fundal făcut doar din fotografii ale fetiței sale de numai două luni.

Alături de el se află mireasa cu un buchet special realizat din capacele colorate ale tuburilor pentru probe de sânge.

Se căsătorește intubat în secția de terapie intensivă de chirurgie cardiacă în stare critică, apoi primește cea mai mare surpriză, un cadou de nuntă neașteptat din partea destinului: o inimă compatibilă pentru transplant.

Cadou neașteptat de nuntă - transplantul care i-a salvat viața

 

Un adevărat cadou de nuntă: notificarea de către Centrul Național de Transplant a unui donator compatibil. De acolo au început pregătirile, nu pentru recepția de nuntă, ci pentru organizarea transplantului.

Donatorul se află în Napoli, la sute de kilometri distanță. Un zbor special pleacă pentru a prelua inima, iar sala de operație din Torino este pregătită pentru tânărul mire.

În afara camerei, soția sa așteaptă cu nerăbdare vești. Noua inimă a lui Maurizio ajunge la Torino la 12 ore după nuntă, iar transplantul este efectuat cu succes, inima a repornit perfect, ECMO nu mai era necesară, putea fi îndepărtată.

După operația care a durat mai bine de șapte ore, pacientul se întoarce pe patul său din secția de terapie intensivă, acum fără ECMO și cu o nouă inimă complet funcțională, soția sa izbucnește într-un strigăt de bucurie eliberatoare.

„Felicitări unui om și unui cuplu născut și apoi renăscut după un transplant de inimă“

 

Evoluția postoperatorie decurge fără probleme, pacientul este extubat și trezit, iar după câteva zile este transferat la Unitatea de îngrijire coronariană a Departamentului de Cardiologie al Universității. În prezent se află în secția de chirurgie cardiacă pentru a-și continua tratamentul.

"Este o veste minunată, cu un final fericit pentru bărbat și cuplu", a declarat Dr. Giovanni La Valle, directorul general al Spitalului Città della Salute din Torino. "Felicitări echipelor noastre și sistemului de transplant, care se dovedesc încă o dată a fi un punct de excelență al Orașului de Sănătate, dar și mai multe felicitări și felicitări unui om și unui cuplu născut și apoi renăscut după un transplant de inimă. Fie ca pentru această nouă familie să fie începutul unei noi vieți fericite împreună", citează FanPage.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel