Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Un român de numai 19 ani, înjunghiat în plină stradă de doi africani. Atacatorii, prinşi după şase săptămâni. Primarul oraşului a reacţionat: "Condamnăm cu tărie"
WhatsApp
O confruntare a degenerat într-o agresiune brutală, scrie Il Gazzettino despre cazul unui tânăr român de 19, ani rănit cu un topor și doi frați de origina africană care au iniţiat atacul. 

Întâmplarea a avut loc în Ponte di Piave, orașul de reședință al celor trei tineri implicați.

Victima se recuperează după rănile sale, primind de la medici douăzeci de zile de spitalizare.

Pentru cei doi atacatori, însă, a ajuns plângerea depusă de băiat a ajuns la un rezultat abia după șase săptămâni de investigații ale carabinierilor. Fapta datează, de fapt, din 12 august, când a avut loc agresiunea, care astăzi le-a adus acuzațiile de vătămare corporală agravată și de transportare abuzivă a obiectelor capabile să ofenseze.

AGRESIUNEA

Miercuri seara, frații au ajuns pe strada unde locuiește tânărul de 19 ani, un muncitor de origine română care locuiește în localitate de ceva timp. Băiatul s-a trezit în fața casei sale cu agresorul C.M., în vârstă de 29 de ani, de origine nord-africană, care se prezentase cu fratele său mai mic de 20 de ani. O ceartă izbucnește între cei trei. Tonurile se aprind și de la insulte se trece la amenințări. În mâinile unuia dintre frați apare o secure și în câteva momente are loc drama. I-au aplicat o serie de lovituri tânărului de 19 ani în trunchi, spate, brațe. Tânărul muncitor pierde sânge, dar are puterea să-și întindă mâinile pentru a încerca să pareze loviturile și să smulgă lama atacatorilor săi. Doar o mână a suferit cele mai grave răni în timp ce se apăra, iar băiatul risca să piardă un deget în luptă. Urletele din acel moment au fost auzite de unii oameni, chiar dacă atacul a avut loc într-o zonă retrasă. Cei doi frați fug, luând arma cu ei și lăsând adversarul într-o baltă de sânge.

ANCHETELE

O patrulă de carabinieri a venit la fața locului, iar românul a fost preluat de medici, fiind apoi internat pentru numeroase răni. Prognosticul final este de aproximativ douăzeci de zile pentru recuperare. Între timp, este audiat de anchetatori, cărora le descrie atacatorii și arma. Nu există nicio urmă la locul disputei și nu a fost încă găsită. Cu toate acestea, investigațiile au făcut posibilă reconstituirea incidentului și identificarea celor responsabili. C.M., deja cunoscut pentru unele precedente.

COMENTARIUL PRIMARULUI

"În municipiul nostru a existat un episod nefericit și nejustificat, pe care îl condamnăm cu tărie, a comentat primarul Paola Roma. Potrivit celor apărute, ar fi fost un eveniment izolat, legat de un dezacord între cei trei băieți. Sperăm că anchetele vor continua și poate clarifica ce s-a întâmplat și motivele atacului care, din fericire, este singurul caz atât de grav care s-a întâmplat în Ponte di Piave. Odată cu reluarea școlilor monitorizăm tinerii și mai atent, dar în acest moment nu am găsit situații de risc ”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel