Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. GHIDUL noilor RESTRICŢII din Decretul ministerial. Ce locuri rămân deschise şi în ce condiţii
WhatsApp
Decret ministerial nou: sunt deschise centrele comerciale? Și frizeriile? Ce rămâne deschis şi cine trebuie să închidă? Noi reguli și orare pentru magazine, librării, baruri, centre comerciale. Ce spune noul Decret ministerial al lui Conte.

Toate activitățile sunt permise în conformitate cu obligațiile de distanţare și utilizarea obligatorie a măștilor atât în ​​aer liber, cât și în interior.

Decizia de a lăsa restaurantele și barurile deschise duminica și de sărbătorile legale a fost luată după cererea prezentată de guvernatori și avizul pozitiv al Comitetului științific tehnic. În procesul-verbal transmis guvernului, experții au evidențiat modul în care deschiderea locurilor publice în zilele de sărbătoare este "adecvată deoarece limitează reuniunile din interiorul caselor şi permite întâlniri în conformitate cu regulile și protocoalele".

 

Restaurante: mese de 4 persoane și închidere după ora 18:00

 

Restaurantele, barurile, pub - urile, saloanele de înghețată și patiseriile pot rămâne deschise "de la 5 am la 18:00. Consumul la masă este permis pentru maximum patru persoane la aceeaşi masă, cu excepția cazului în care toți conviețuiesc".

După ora 18 „consumul de alimente și băuturi în locuri publice și deschis publicului este interzis, însă rămâne permisă în hoteluri și alte facilități de cazare, fără limite de timp, doar pentru clienţii care sunt cazați acolo”. Mai mult, „este obligatoriu în locurile publice deschise publicului, precum și în toate unitățile comerciale, să se afișeze la intrarea locului un afiș care să arate numărul maxim de persoanea dmis în același timp în cameră”. Regulile aplicate restaurantelor sunt extinse și la structurile de agroturism.

"Cateringul cu livrare la domiciliu este întotdeauna permis, precum și cateringul cu mâncare la pachet până la ora 24:00, cu interzicerea consumului pe loc sau în apropiere”. Cantinele și activitățile de catering continuă să fie permise". În cele din urmă, „punctele de vânzare a alimentelor și băuturilor situate în zonele de servicii și benzinăriile de-a lungul autostrăzilor, din spitale și aeroporturi rămân deschise”.

 

Reguli pentru magazine şi saloane

 

Saloanele de frumuseţe, saloanele de coafură şi frizeriile pot continua să lucreze. Chiar și magazinele cu amănuntul precum cele de încălțăminte, îmbrăcăminte, accesorii, librării, parfumerii rămân deschise fără limite de timp , dar trebuie să respecte regulile: de la o distanță de un metru până la intrările organizate ale clienților. Noutatea se află în pasajul în care guvernul cere expozanților „să li se împiedice să rămână în incintă mai mult decât timpul necesar pentru achiziționarea bunurilor”. De asemenea, li se cere să respecte protocoalele și liniile directoare. Pe lângă magazine alimentare și farmacii, centrele comerciale rămân deschise.

 

Cinematografe și teatre închise, acces reglementat la muzeu

 

Noul decret închide cinematografele și teatrele pentru o lună : „Spectacolele deschise publicului în sălile de teatru, sălile de concert, cinematografele și alte spații deschise sunt suspendate ”. Muzeele rămân deschise , la fel și celelalte „institute și locuri de cultură”, cum ar fi zonele arheologice și monumentele. Intrările publice sunt limitate, vizitatorii trebuie să respecte distanța de cel puțin un metru și adunările sunt interzise . Convențiile, congresele și alte evenimente sunt suspendate, „cu excepția celor care au loc de la distanță”. De asemenea, parcurile tematice și de distracții sunt suspendate până la expirarea decretului, stabilit pentru 24 noiembrie.

 

Transport: da mobilității între regiuni (cu excepția ordonanțelor locale)

 

Nu au fost incluse în Decretul ministerial reguli specifice privind transportul public și, prin urmare, capacitatea rămâne stabilită la 80%. În schimb, a fost inclus un îndemn către cetățeni: „Este foarte recomandat ca toate persoanele fizice să nu călătorească prin mijloace de transport publice sau private, cu excepția muncii, a studiului, a motivelor de sănătate sau a situațiilor de necesitate sau să desfășoare activități sau să folosească servicii nesuspendate". Sunt permise atât mișcările între municipalități, cât și cele dintre o regiune și alta, cu excepția cazului în care există ordonanțe specifice semnate de guvernatori ca în Campania.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel