Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Israel anunță primul său caz confirmat de variola maimuței
WhatsApp
Israelul a raportat sâmbătă primul său caz confirmat de variola maimuței. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 30 de ani.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 30 de ani care s-a întors dintr-o călătorie în Europa de Vest, potrivit Centrului Medical Sourasky din Tel Aviv - Ichilov, unde se află bărbatul în carantină și în stare bună.

Ministrul Sănătății, Nitzan Horowitz, a declarat că ar putea fi achiziționate câteva sute de vaccinuri, în principal pentru personalul medical care tratează potențialii pacienți, pentru a preveni alte infecții.

„Nu este o pandemie, nu seamănă deloc cu coronavirusul", a declarat el pentru N12 News, conform Reuters.

Variola maimuței. Au românii motive de îngrijorare? Precizările RO Vaccinare

El nu a dat detalii despre vaccin, dar vaccinul antivariolic poate proteja și împotriva variolei maimuțelor.

Variola maimuțelor este o boală infecțioasă de obicei ușoară și este endemică în unele părți din Africa de Vest și Centrală. Se răspândește prin contact apropiat, ceea ce înseamnă că poate fi relativ ușor de stăpânit prin măsuri precum autoizolarea și igiena, odată ce este identificat un nou caz.

Potrivit oamenilor de știință, recenta epidemie apărută în alte peste 10 țări în care nu este endemică este foarte neobișnuită. Au fost raportate peste 100 de cazuri confirmate sau suspecte, cele mai multe dintre ele în Europa.

 

Spania investighează posibile focare de ''variola maimuţei'' în Insulele Canare

 

Autorităţile spaniole investighează dacă petrecerile de pe insula turistică Gran Canaria sunt sursa mai multor cazuri de îmbolnăvire de variola maimuţei ("monkeypox"), relatează sâmbătă agenţia DPA.

Potrivit cotidianului El Pais, circa 80.000 de persoane din Spania şi alte ţări au participat la festivalul ''Maspalomas Gay Pride'', în perioada 5-15 mai.

După festival, bărbaţi din Spania şi Italia au fost testaţi pozitiv pentru virusul ce provoacă variola maimuţei. Majoritatea cazurilor de infectare până în prezent sunt în rândul unor bărbaţi care au avut relaţii sexuale cu alţi bărbaţi.

Un festival în Canare și o petrecere la o saună din Madrid, sursa a două mari focare de variola maimuței din Spania

Peste 100 de cazuri depistate cu această boală virală, care se răspândeşte prin contact direct şi are în general simptome uşoare, au fost raportate recent în afara ţărilor din Africa unde este endemică.

Spania are 30 de cazuri de îmbolnăvire confirmate şi alte 23 suspecte, iar Portugalia vecină are 23 de cazuri confirmate.

Germania a anunţat sâmbătă două noi cazuri, după ce primul a fost conformat vineri, tot sâmbătă Elveţia şi Israel confirmând primele cazuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel