Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Isărescu, război TOTAL cu PSD-ul: "PROPAGANDA de două parale NU merge". VIDEO+UPDATE
WhatsApp
Mugur Isărescu a lansat, luni, o serie de acuzații la adresa guvernării PSD-ALDE. VIDEO

În cadrul unei conferințe de presă desfășurată la BNR, Guvernatorul Băncii Naționale a prezentat datele din Raportul asupra inflației. Totodată, Isărescu a criticat dur măsurile economice și "propaganda de două parale" a PSD-ului.

"În ultima vreme se promovează o idee ca cifrele sunt scoase din pălărie. Oamenii din BNR care lucrează la aceste rapoarte mă întreabă:. Eu le spun că pentru români, pentru România. Suntem acuzati că suntem lipsiți de patriotism, ceea ce este iresponsabil", a declarat Isărescu.

"Formulări neîntemeiate, că se joacă cineva cu dobânzile, sunt mai mult decât periculoase. Asemenea speculații pot fi tăiate de la rădăcină. Este dureros că unii nici nu citesc rapoartele, dar ies în presă și fac aceste acuzații. Aceste acuze că cei 60 de oameni nu au dovedit patriotism, trebuie lămurite.

Le spun celor care au sărit la gâtul Băncii Naționale că si pe vremea sistemelor fixe, existau oscilații. Cursul nu poate fi fix. Ei vor doar să comenteze ceva negativ la adresa BNR. Este un obicei prost, manipulator să ieși cu niște cifre la televizor. Acest tip de propagandă de două parale nu merge. BNR este o instituție care trebuie să spună adevărul economic, chiar dacă acesta este dureros", a mai precizat Guvernatorul BNR.

"Comparaţia făcută vineri la televizor de consilierul economic al primului ministru - repet: consilierul economic al primului ministru - a fost total nereuşită! Înainte de a veni cu acuze din astea nu ar fi mai normal să vii la noi să discuţi? A mai declarat şi la Boomberg că Roborul trebuie "setat". Păi nu ştiu ce setări vrea să-i facem, că el e un algoritm, e calculat de o agenţie internaţională! Acum o să spună că îl lăsăm şi pe mâna străinilor! Repet, e vorba de consilierul economic al primului ministru", a mai spus Isărescu.

VIDEO

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel