Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iohannis: România condamnă cu fermitate anunţul preşedintelui Putin cu privire la următorii paşi ai Rusiei
WhatsApp
România condamnă cu fermitate anunţul preşedintelui rus Vladimir Putin cu privire la următorii paşi ai Rusiei în ceea ce priveşte continuarea escaladării războiului din Ucraina, a scris preşedintele Klaus Iohannis, miercuri, pe Twitter.
Iohannis: România condamnă cu fermitate anunţul preşedintelui Putin cu privire la următorii paşi ai Rusiei / sursa: presidency.ro

"România condamnă cu fermitate anunţul preşedintelui Putin cu privire la următorii paşi ai Rusiei în ceea ce priveşte continuarea escaladării războiului său ilegal împotriva Ucrainei. România reiterează apelul către Rusia de a înceta imediat agresiunea împotriva Ucrainei şi de a-şi retrage complet toate forţele armate", a scris Iohannis.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat miercuri dimineaţă o "mobilizare parţială" a rezerviştilor, deschizând calea pentru o escaladare majoră a războiului din Ucraina, în timp ce Moscova pierde teren pe câmpul de luptă.

Liderul de la Kremlin a avertizat că Rusia este pregătită să utilizeze "toate mijloacele sale de apărare", inclusiv nucleare, pentru a "se apăra", conform Agerpres.

Vezi și

Rusia fierbe, după anunțul lui Putin de mobilizare parțială: A fost bătaie pe biletele de avion spre alte țări; toate locurile s-au epuizat

 

Panică în Rusia după discursul lui Putin. Biletele de avion spre Istanbul și Erevan s-au epuizat rapid, după difuzarea discursului lui Vladimir Putin care a anunțat mobilizarea parțială.

Panica a cuprins Rusia după ce președintele Vladimir Putin, în discursul său difuzat în această dimineață la ora 8.00, ora Moscovei, a anunțat mobilizarea parțială și a amenințat că va folosi bomba atomică împotriva dușmanilor Occidentului.

Acest lucru este confirmat de faptul că, la câteva minute după difuzarea declarațiilor sale, toate biletele de avion din capitala rusă către Erevan, în Armenia, și Istanbul, în Turcia (printre puținele destinații cu zboruri directe) au fost epuizate. Cele pentru Tbilisi, în Georgia, au fost, de asemenea, epuizate. Aceeași situație este și în cazul zborurilor de mâine.

Vezi și: Zelenski: Lumea nu-l va lăsa pe Vladimir Putin să folosească arme nucleare

Îngrijorarea legată de mobilizare și de închiderea granițelor care rezultă din aceasta este, în mod evident, o teamă palpabilă în rândul rușilor, acum că Putin a făcut primul pas. Încă de aseară, când s-au răspândit zvonuri despre un posibil discurs al lui Putin cu privire la referendumurile din cele patru regiuni ucrainene aflate sub control rusesc pentru anexarea la Federație, amânat ulterior pentru această dimineață, căutările pe Google pentru sintagma "Cum să părăsim Rusia" au crescut exponențial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel