Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iohannis marchează Ziua Pământului: "Avem un deficit de zone verzi în multe orașe"
WhatsApp
Cu ocazia Zilei Pământului, preşedintele Klaus Iohannis face, azi, o vizită în Parcul Natural Văcăreşti. Şeful statului marchează, astfel, Ziua Pământului.
iohannis ziua pamantului

"Astăzi este Ziua Pământului și am crezut că o vizită în Parcul Natural Văcărești este potrivită pentru această zi. Nu cred că spun un secret dacă afirm că pământul are nevoie de foarte multă protecție și asta implică nenumărate aspecte.  Zona această a apărut mai degrabă întâmplător, a fost descoperită de câțiva oameni care au înființat o asociație și profit de această ocazie să îi felicit pe acești entuziaști pe care i-am întâlnit astăzi aici, cu care am vorbit  pentru că se ocupă de această zona. A devenit o zona foarte cunoscută în București și în toată țară. 

Parcul Național Văcărești este un parc sălbatic, este o zona unde oricine dorește să ia contact cu natură poate să o facă foarte ușor. Acest tip de parc sălbatic există de foarte mult timp și încă este o zona puțin explorată. Știu că există un interes în mai multe municipii de a înființa astfel de parcuri în zone care se pretează. Pentru a sublinia importantă unui astfel de parc și a conceptului, voi acordă protecția mea și înaltul patronaj acestui parc. Sper că exemplul să fie unul pozitiv și să avem din ce în ce mai multe zone verzi și de acest tip. Avem practic în toate orașele mari din România un deficit de zona verde. Avem nenumărate blocuri, alei betonate, foarte puține zone verzi și în ultimele decenii s-a descoperit că ele sunt vitale pentru o comunitate echilibrată. Am discutat cu domnul ministru, cu asociația, cred că trebuie să intervenim puțin și pe legislație, să dăm mai multă atenție acestei zone", a spus președintele României.

Ziua Pământului este sărbătorită în fiecare an, în 22 aprilie. A fost proclamată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi interesul clasei politice faţă de mediu, un subiect ignorat. În anul 2009, Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ şi expresie comună a dorinţei tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat şi mai verde. În prezent, aproximativ un miliard de oameni din toată lumea sărbătoresc Ziua Pământului pe 22 aprilie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel