Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iohannis, la o dezbatere în Herăstrău de Ziua Bicicletei: Bicicliștii împart drumul cu mulți șoferi nervoși
Preşedintele Klaus Iohannis, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, şi primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, participă, azi, la o dezbatere pe tema transportului sustenabil, organizată în parcul Herăstrău, de Ziua Mondială a Bicicletei.
Klaus Iohannis, pe bicicleta

"Bicicliștii împart drumul cu mulți șoferi nervoși. În România sunt puține piste pentru bicicliști. Acolo unde există, au fostă făcute prost. Orașele trebuie redate oamenilor. Autoritățile locale trebuie să vină cu soluții pentru un transport public mai curat și mai puțin poluant", a spus președintele Iohannis.

”Dacă veți merge cu bicicleta veți afla de ce atât de puțini fac acest efort. Stai mult la semafor, împarți banda de mers cu automobiliști foarte nervoși, piste pe care se merge foarte greu. Pentru asta nu e suficient să ne întâlnim să vorbim despre cât de frumos e să mergem cu bicicleta. Avem nevoie de un plan, de o strategie, sunt bani foarte mulți prevăzuți în PNRR pentru a încuraja transportul nepoluant”, a spus președintele, subliniind că autoritățile locale ar trebui să faciliteze crearea infrastructurii necesare transportului cu bicicleta.

Iohannis a vorbit și despre siguranța bicicliștilor în trafic, spunând că aceștia fac parte dintr-o categorie vulnerabilă pe șosele și trebuie protejați. Șeful statului a ajuns la dezbatere pe bicicletă. 

 

G Ad:

Dezbaterea, organizată de Asociaţia “Green Revolution”

 

Dezbaterea este organizată de Asociaţia “Green Revolution” în Parcul Herăstrău din București, la Roaba de Cultură, de Ziua Mondială a Bicicletei - marcată pe 3 iunie. “Sub presiunea schimbărilor generate de perioada de restricţii şi pandemie, liderii UE au convenit asupra unui pachet cuprinzător care să contribuie la reconstrucţia economiei UE. Tranziţia verde şi durabilitatea reprezintă pietrele de temelie ale planului de redresare şi corespund angajamentului liderilor UE de a construi o economie şi o societate cu un nivel net al emisiilor egal cu zero până în 2050”, se arată într-un comunicat al Asociaţiei “Green Revolution” citat de Agerpres.

Pentru a se atinge obiectivul de neutralitate climatică pentru 2050, sectorul transporturilor trebuie să îşi reducă drastic emisiile de gaze cu efect de seră - 90% până în 2050 - asigurând în acelaşi timp soluţii accesibile şi sănătoase pentru cetăţeni. Această decarbonizare accelerată nu poate fi atinsă fără integrarea mobilităţii active în mix-ul de transport, alături de transportul individual motorizat şi transportul public, spun organizatorii.

La nivel mondial sunt în jur de două miliarde de biciclete, iar estimările vorbesc despre cinci miliarde prin 2050, după cum spune World Bank blogs. Acest lucru înseamnă că mai mult de jumătate din populaţia planetei ştie să meargă pe bicicletă. Dezbaterea, care va începe la 10,30, este moderată de preşedintele Asociaţiei “Green Revolution” şi “World Cycling Alliance”, Raluca Fişer

[citeste si]

Politică Vezi toate articolele
Crossuri parteneri
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
1 aug 2021, 20:23
DCMedical.ro
1 aug 2021, 15:07
DCBusiness.ro
1 aug 2021, 18:48
DefenseRomania.ro
1 aug 2021, 13:31
DCBusiness.ro
1 aug 2021, 18:48
DefenseRomania.ro
1 aug 2021, 13:31
DCNews.ro
1 aug 2021, 20:23
DCMedical.ro
1 aug 2021, 15:07
Spectacola.ro
1 aug 2021, 17:26
Spectacola.ro
1 aug 2021, 17:26