Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iohannis, la CSM: "Românii au PROTEJAT justiția prin votul lor. ATACUL a fost oprit temporar"
WhatsApp
Președintele Klaus Iohannis a ajuns, marți dimineață, la sediul CSM, unde participă la plenul unde va fi desemnată noua conducere a Consiliului Superior al Magistraturii. 

"Anul 2019 va rămâne în memoria colectivă drept anul în care cetățenii au protejat prin votul lor, în cadrul referendumului din 26 mai, independența Justiției și buna sa funcționare în fața unor demersuri sistematice de slăbire a sistemului judiciar. Anul a început în aceeași notă tensionată, cu un sistem aflat în defensivă, confruntat cu ample modificări legislative și cu iminența intrării în vigoare a unei legislații penale extrem de contestate, rezultatul referendumului din luna mai a obligat decidenții politici să-și reconsidere acțiunile", a spus Iohannis, la ședința CSM.

Chiar dacă asaltul asupra justiției a fost oprit temporar, răul făcut trebuie reparat cât mai curând", a mai spus președintele. 

Președintele Klaus Iohannis ia parte, la fel ca în fiecare an, la plenul CSM unde se desemnează noua conducere pentru următorul an.

În aceeași zi va fi dezbătut raportul de activitate al Consiliului pentru 2019. Ședința începe la ora 11.00 și a fost invitat să participe și președintele României, Klaus Iohannis.

Actuala conducere a Consiliului este formată din judecătorul Lia Savonea (președinte) și procurorul Nicolae Solomon (vicepreședinte).

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel