Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iohannis explică de ce întârzie negocierile: Nu am convingerea că se va găsi soluția după prima rundă - VIDEO
WhatsApp
Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut, miercuri, declaraţii de presă în marja participării la Summitul UE-Balcanii de Vest. Șeful statului va participa, marți și miercuri, la reuniunea informală a Consiliului European și la Summitul Uniunea Europeană Balcanii de Vest, care vor avea loc la Brdo în Slovenia.
klaus iohannis declaratii 6 octombrie

"Nu am convingerea că se va găsi soluția după prima rundă. România trebuie guvernată, a spus președintele țării.  "Acum, însă, suntem în situația de a trebui să găsim o soluție. Trebuie să găsim o soluție, România trebuie să fie guvernată. Pandemie, criza prețurilor la electricitate, vine iarna, toate acestea trebuie să fie rezolvate de cineva. Acest cineva, evident, este Guvernul României. Așadar, este nevoie de soluții și este momentul pentru decizii mature. Este nevoie de decizii mature din partea politicienilor, din partea partidelor politice.Pentru a da timp partidelor politice să se întrunească în forurile interioare, să găsească abordări mature și să vină cu ele la consultări, voi convoca consultări cu partidele politice abia săptămâna viitoare. Acum se cere maturitate și responsabilitate", a punctat Klaus Ionahhis.

Ieri, Guvernul condus de Florin Cîțu a căzut printr-o moțiune de cenzură care a adunat cele mai multe voturi din istoria post-decembristă a României. Termenul maxim de interimat al Cabinetului interimar este de 45 de zile.  Cabinetul Cîțu este al șaselea guvern al României post-decembriste care pică prin moțiune de cenzură. Moțiunea de cenzură, votată de PSD, USR-PLUS și AUR a trecut cu cel mai mare scor din istoria post-decembristă: 281 de voturi.

Președintele Klaus Iohannis trebuie să convoace la consultări partidele, pentru crearea unei majorități care să susțină un nou guvern. Constituția nu prevede însă un termen în care șeful statului trebuie să facă propunerea de premier. Cel nominalizat însă pentru funcția de prim-ministru are termen de 10 zile de la desemnare pentru a merge în Parlament pentru votul de încredere.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel