Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iohannis după testarea trenului către Aeroportul Otopeni: În acest ritm, modernizăm România
WhatsApp
Preşedintele Klaus Iohannis este prezent, azi, pe şantierul unei noi mari lucrări de infrastructură, foarte apoape de finalizare.  
iohannis_gara_de_nord_tren

Iohannis testează linia de cale ferată Gara de Nord - Aeroportul Otopeni. Preşedintele a parcurs acest traseu cu un tren care aparţine CFR Călători, respectiv cu o Săgeată Albastră. De vineri, două automotoare Siemens Desiro (cunoscute ca "Săgeata Albastra") fac teste pe noua conexiune feroviară spre Aeroportul "Henri Coanda" Otopeni, care este aproape de finalizare. 

Preşedintele Klaus Iohannis, alături de primul ministru, Ludovic Orban, şi ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a mers cu trenul de la Gara de Nord la Aeroportul Internaţional Henri Coandă. Şeful statului a cerut imperativ ca materialul rulant să aparţină operatorului feroviar de stat CFR Călători, şi nu unei firme private, pentru a nu da naştere la speculaţii.

 

„Iată că planul de relansare economică pe care l-am elaborat împreună cu Guvernul Orban începe să își arate și partea practică și pentru a sublinia importanța dezvoltării feroviare am participat astăzi la un test pe singura linie nouă de cale ferată construită din anul 1984 încoace.

Dorim să dezvoltăm aeroportul internațional, dorim să îi dăm amploare dar pentru asta e nevoie să poți să ajungi în aeroprot în condiții foarte bune, predictibile.  Este evident că în acest fel și în acest ritm vom reuși să modernizăm infrastructura din România. Nu întâmplător am participat la metrou, la autostradă. Dezvoltarea infrastructurii de transport este fundația pe cre se clădește planul România are nevoie de o dezvoltare economică sustenabilă și pentru asta e nevoie de infrastructură de transport. Iar pentru a o putea realiza avem o șansă enormă pentru că putem să folosim bani europeni. Bani europeni am avut și până acuma, dar voință politică a fost puțină. Din 2016 până în 2019 s-a realizat din această linie 11%, putem să ne dăm seama cam care a fost voința politică și putința politică. 

Îi felicit pe toți cei care au facilitat această dezvoltare. Sunt convins că acesta va fi ritmul impus pentru anii următori, un ritm care va schimba fața României”, a declarat Klaus Iohannis

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel