Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iohannis, despre scandalul Șoșoacă - Rai: Sechestrarea de persoane se sancționează. Solicit verificare la sânge
WhatsApp
Klaus Iohannis a cerut „verificări la sânge“ în legătură cu scandalul în care a fost implicată senatoarea Diana Şoşoacă, soțul ei și jurnaliștii italieni de la Rai.  

Klaus Iohannis a făcut, joi dimineață, mai multe declarații, înainte de a participa la reuniunea Consiliului European. El a fost întrebat și despre modul în care au intervenit autorităţile în privința scandalului recent în care a fost implicată senatoarea Diana Şoşoacă, soțul ei și jurnaliștii italieni de la Rai.

„Nu vreau să mă antepronunţ. Absolut toate autorităţile competente să verifice ce s-a întâmplat şi cum s-a intervenit trebuie să-şi facă datoria cu vârf şi îndesat, cum se spune, după care cu siguranţă voi aştepta concluziile de rigoare.

Este posibil să fi fost greşeli în abordare, dar nu pot eu să mă exprim asupra acestor chestiuni. Cert este: solicit această verificare la sânge pentru a nu avea încă o dată un astfel de incident care este absolut regretabil şi care, să fiu sincer, până acum ar fi  fost inimaginabil", a declarat, joi, preşedintele Klaus Iohannis.

Amintim că Dumitru Silvestru Şoşoacă este urmărit penal de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub control judiciar, pentru ultraj, el fiind acuzat că a lovit un poliţist.

Iohannis, despre scandalul Șoșoacă - Rai: Solicit verificare la sânge

 

Senatoarea Diana Şoşoacă a sunat la 112, pe 10 decembrie, în timpul unui interviu pe care îl acorda unei echipe străine de televiziune, în urma unui conflict apărut pe fondul întrebărilor adresate. Potrivit procurorilor, poliţiştii Secţiei 4 s-au deplasat la faţa locului, însă soţul senatoarei l-a agresat pe unul dintre agenţi.

Dumitru Şoşoacă a fost chemat luni la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, unde a fost anunţat că a fost pus sub control judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, fiind urmărit penal pentru ultraj.

"La data de 10.12.2021, în jurul orei 16,00, prin intermediul unui apel la 112, s-a solicitat intervenţia organelor de poliţie la un imobil din Sectorul 1. În momentul în care organele de Poliţie au ajuns la imobil, inculpatul a agresat unul dintre agenţii de Poliţie, respectiv l-a împins, izbindu-l de perete, i-a pus o mână în gât, după care l-a tras de uniforma de Poliţie, cauzându-i suferinţe fizice", a transmis Parchetul, într-un comunicat de presă.

Diana Şoşoacă a fost şi ea, luni, în faţa sediului Parchetului, împreună cu mai mulţi susţinători, aceştia din urmă având altercaţii cu jurnaliştii prezenţi la faţa locului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel